Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pokousala ji toulavá kočka. Za injekci proti vzteklině chtěli po ženě téměř milion

Autor: nkov - 
2. března 2019
19:55

Bioložka Jeannette Parkerová chtěla po cestě z práce nakrmit hladové kotě, když mu ale nabídla plechovku s tuňákem, kouslo ji zvíře do prstu. Na pohotovosti, kam zajela, aby se pro jistotu nechala očkovat proti vzteklině, jí za ošetření naúčtovali neuvěřitelných 48 000 dolarů (asi 1 milion korun). Podle nemocnice přitom nešlo o chybu, píše Newsweek.

Parkerová, která žije na Floridě, se obávala, že by mohla mít potulná kočka vzteklinu, zajela proto na nejbližší pohotovost, kde po 2 hodinách čekání dostala 2 injekce a antibiotika. S lékařem se přitom vůbec nesetkala.

Obrovský šok zažila, když zjistila, že si nemocnice za ošetření účtuje přes 48 000 dolarů (asi 1,1 milion korun). Nejdražší položkou na účtu pak byla injekce imunoglobulinu, který pomáhá ochránit tělo před virem vztekliny, než začne působit vakcína. Za roztok měla Parkerová zaplatit přes 46 000 dolarů (asi 1 milion korun).

Běžná cena produktu je přitom mnohem nižší, 12ml injekce vyjde na trhu přibližně na 4 000 dolarů (asi 90 000 korun). „Nikdy jsem neslyšel, že by se prodával za tak vysokou cenu,“ souhlasí Charles Rupprecht, nezávislý konzultant biomedicíny.

Účet nezachránilo ani pojištění

Částce Rupertová nemohla nejdříve uvěřit. „Myslela jsem si, že je to vtip. Muselo jít o chybu,“ popisuje prvotní myšlenky. Podle mluvčího nemocnice byla uvedená cena 46 000 dolarů za injekci správná a odrážela její současnou tržní hodnotu.

Protože je Parkerová pojištěná, musela z celkového účtu zaplatit pouze částku 4 000 dolarů (asi 90 000 Kč). „I tak by byl levnější i můj pohřeb,“ vtipkuje bioložka.

 

Josef124 ( 5. března 2019 20:33 )

V Americe je možné všechno. Mě by teda nikdy nenapadlo, že bych krmil nějakou toulavou kočku. Může mít kde jaké nemoci. My máme taky doma kočku a dřív se hodně toulala, tak jsme ji nechali vykastrovat u http://www.metropolevet.cz/kastrace-kocky-praha/ a od té doby se kočka drží u baráku.

Kathryn Hart ( 3. března 2019 17:47 )

Zmęczony stałych prób, aby schudnąć? Polecam najlepszy środek na odchudzanie, mi pomogło >>>> www.Takeslim.Com

Zobrazit celou diskusi