Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Sousedé si stěžují na poslance: Nepořádek, dluhy a syn (1) ztracený v lese?!

Autor: ran - 
21. listopadu 2021
05:55

Kolem soukromí slovenského poslance Petera Liby se stále něco děje. Nejprve si stěžovali řemeslníci, že jim zástupce lidu nezaplatil za služby a materiál, pak se přestěhoval do ještě nezkolaudovaného domu a do třetice se mu údajně ztratilo dítě v lese, aniž by o tom věděl. Sousedé se pomalu seznamují s novým obyvatelem jejich čtvrti.   

Poslanec Peter Liba ze strany OĽANO (Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti) se v září přestěhoval z bytu do nového, ještě nezkolaudovaného domu v Košicích. Postup proti předpisům omlouval tím, že ho prý tlačil čas. Narodilo se mu totiž páté dítě a rodina dle jeho slov potřebovala bytovou situaci rychle dořešit.

Přestěhováním se do nezkolaudovaného domu se dostal do řečí jeho nových sousedů. Už poněkolikáté. „Co se týká toho jeho bydlení, asi si řekl, že když to mohl udělat jeho stranický šéf, tak může i on. Jenom kvůli jeho připojení na vodu a kanalizaci nám tu rozkopali novou cestu. Zdůvodňoval to tím, že prý tam došlo k nějaké poruše, ale nebylo to tak,“ uvedla místní obyvatelka pro Jeden Deň Plus.

„Dělá si tu, co chce. Nechová se přiměřeně ke svému povolání teologa, které uvedl při kandidatuře ve volbách,“ zlobila se oslovená Košičanka.

Ke kolaudci sám poslanec uvedl, že sice ještě není schválená, celý proces se ale prý chýlí zdárně ke konci a všechno je v pořádku. „K žádosti o vydání kolaudačního rozhodnutí jsem musel přiložit všechny povinné revizní zprávy, ze kterých jasně vyplývá, že dům je bezpečný a nijak neohrožuje nás ani naše sousedy,“ podotkl ke kauze poslanec. S tím, že by postup byl v pořádku, ovšem rezolutně odmítli na příslušném úřadě.

Na poslance se ale snášejí i další stížnosti místních. Kromě neprovedené kolaudace je naposledy rozčililo, že si prý nehlídá děti. Všech jeho pět potomků si prý celý den hraje venku bez dozoru, což se mělo stát příčinou toho, že se nedávno druhý nejmladší z nich údajně ztratil v blízkém lese a potřeboval pomoc.  

„Při procházce lidé našli uplakané malé dítě. Nedovedlo říct, jak se jmenuje, ani ukázat místo, kde bydlí. Lidé rychle kontaktovali starostu příslušné městské části, který chtěl informaci o ztraceném dítěti rozeslat obvatelům přes mobilní aplikaci. Naštěstí ale brzy jedna z místních žen chlapečka poznala a ujala se ho, že ho odevzdá rodině, tedy Libovým,“ popsala jedna z místních obyvatelek. „Šly řeči, že jedenapůlročního kluka v lese zapomněli starší sourozenci, kteří si tam hráli,“ doplnila žena.

Poslanec Peter Liba na otázku deníku Jeden Deň Plus po údajně ztraceném dítěti zareagoval odmítavě. Především ho podle jeho slov překvapilo, že dnes někomu vadí, že děti místo vysedávání před počítačem nebo televizí tráví čas hraním si venku na čerstvém vzduchu. Že by se ale některé z jeho dětí ztratilo, popřel a dál záležitost nekomentoval.

Už dřívějšího data jsou pak stížnosti řemeslníků, kteří poslanci stavěli dům. Veřejně ho obvinili z toho, že jim nezaplatil ani za práci, ani za použitý materiál. A to v situaci, kdy pracovníci byli před Vánoci v roce 2020 v situaci, že neměli na dárky. Liba tehdy celou věc rozporoval a tvrdil, že všechny závazky vůči řemeslníkům má splněné.

Milan Galba ( 22. listopadu 2021 14:16 )

Pán poslanec Liba sa drží podľa vzoru režiséra Miroslava Šindelku , ktorý už pätnásty rok sa ani len nesnaží zaplatiť takisto faktúru za stavebné práce a nejedná sa o malú sumu napriek právoplatnosti rozsudku Krajského súdu v Bratislave , ktorému povedal pred pojednávaním , že mi nedá ani korunu a zo senátu na to nikto nereagoval . Exekútora vôbec nepustil do bytu a nepomáhajú ani ďalšie kroky . Zatiaľ je to na Slovensku tak , ako s Jozefom Majským , Kočnerom a ďalšími , na ktorých ešte neprišiel rad . Hovorí sa , že na každú sviňu sa varí voda .

Zobrazit celou diskusi