Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Proud uchvátil děťátko (2) a vlekl ho stovky metrů: Po obětavém zákroku Romana bojuje v nemocnici o život!

Autor: ran - 
23. dubna 2021
17:34

Teprve dvouletého chlapečka se zmocnil prudký proud potoka, unášel ho několik stovek metrů. Naštěstí si ale dítěte všiml starší kluk, skočil pro něj a vytáhl ho na břeh. Dítě přesto skončilo ve vážném stavu v nemocnici.  

Podle webu noviny.sk se hošík vydal k vodnímu toku v okamžiku, kdy zůstal chvíli bez dozoru. Jeho máma si totiž právě odběhla k sousedům. „To nebylo ani 4 a půl minuty, šla jsem jenom pro vodu, vrátila jsem se domů, a už tam nebyl. Šla jsem ho hledat, ale k ničemu,“ řekla matka chlapce Věra Čarná.

Od domů v osadě v Jarovnicích to není k potoku vůbec daleko, chlapec tam mohl dojít raz dva. „Chlapec vstal, vyšel ven, od břehu to tady bývá dva tři metry,“ uvedl pro televizi příbuzný hošíka.

„Dítě bez přítomnosti dospělé osoby přišlo až ke korytu potoka, do kterého spadlo,“ potvrdila policejní mluvčí Jana Ligdayová. Dítě se z vody podařilo vytáhnout až u mostku přes potok, to už ale mělo za sebou několikasetmetrovou cestu ve studené vodě.

Mladý zachránce mu dal umělé dýchání

Zachránil ho mladík Roman Husár. „Skočil jsem pod most, vylovil ho a dal jsem mu umělé dýchání,“ řekl zachránce. Všichni si přejí, aby chlapeček hrůzné dobrodružství přežil. „My tu doufáme, že bude žít, snad se mu nic nestalo,“ řekla s nadějí jedna z příbuzných dítěte.

Policie prověřuje, zda jeho rodiče nepochybili v péči. „Prověřujeme všechny okolnosti případu, zkoumat budeme i trestněprávní zodpovědnost rodičů,“ upřesnila mluvčí Ligdayová. 

Video  Kluk vytáhl děťátko (2) z potoka: Proud ho nesl stovky metrů!  - Reprofoto/TV JOJ
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání