Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Maminka Nina (25) přišla při havárii výtahu o syna (†3 týdny): Sama v nemocnici bojuje o život!

Autor: rc - 
13. května 2021
11:13

Bratislavu v neděli šokoval incident, který se stal v Legionářské ulici. Máma Nina (25) se svým miminkem, které bylo v kočárku, nastoupila do výtahu v jednom z tamních domů a v tu chvíli došlo k tragédii. Výtah se rozjel a maminka zůstala zaklíněná. Její třítýdenní dítě zemřelo, žena byla převezena do nemocnice. Její stav je podle informací slovenských médií kritický. Proč k tragédii došlo, zatím není jasné, ovšem podle soudního znalce by na vině mohl být spínač ve výtahových dveřích.

Během pár sekund přišla o svého milovaného syna maminka Nina. Pětadvacetiletá žena nastoupila v neděli odpoledne do výtahu v domě ležícím v Legionářské ulici v Bratislavě. Ve chvíli, kdy do výtahu vkročila, se však rozjel s otevřenými dveřmi! Žena podle informací slovenského deníku TVNoviny.sk zůstala zaklíněná mezi výtahem a šachtou. Na pomoc se jí rozběhl soused Abdulhasan (49), který slyšel strašlivý křik a bouchání. „Výtah už nefungoval, stál na druhém poschodí, ale zpočátku jsem si myslel, že jde o běžné zaseknutí. Potom jsem uviděl muže, jak se snaží dostat k zaseknutému kočárku,“ uvedl pro slovenský deník Plus Jeden Deň s tím, že mu hned běžel na pomoc.

Nakonec se jim podařilo dostat ke kočárku. Chlapeček byl ale mrtvý. Na místo se rozjely i záchranné složky a Nina byla převezena do nemocnice. Byla umístěna na oddělení ARO a je v umělém spánku. „Byla k nám převezena žena ve velmi kritickém stavu s mnohačetnými zraněními na celém těle. Aktuálně se nachází v umělém spánku a momentálně je ještě velmi předčasné hovořit o prognóze dalšího vývoje zdravotního stavu pacientky,“ uvedla mluvčí Univerzitní nemocnice v Petrželce Eva Kliská s tím, že lékaři dělají, co mohou, aby ženu zachránili.

Příčina nehody se vyšetřuje a zatím není zcela jasné, proč k tragédii došlo. Soudní znalec pro deník TVnoviny.sk řekl, že příčin může být několik. Jednou z možností je porucha spínače ve výtahových dveřích. Další příčinou může být i stáří výtahu. „Poskytli jsme vyšetřovatelům součinnost v podobě záznamu z deníku revizí výtahu,“ uvedl Martin Šefranko, farář z Evangelické církve augsburského vyznání, která vlastní budovu.

VIDEO: Podstatné úkony první pomoci

smeagol ( 13. května 2021 18:31 )

Jsou tragedie, ktere se vas nejak vic dotknou, tahle je jedna z nich. Chudinka mama a malinkaty, trimesicni andelicek. Moc toho na tomto svete nepobyl, nejspis diky lajdactvi a odflaknute udrzbe. Mamince preju uzdraveni, ale nikdy uz pro ni zivot nebude stejny.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání