Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zlom v případu brutálně týraného Martínka (6): Zbila ho matka a já ji kryl, tvrdí otec

Autor: rix - 
22. června 2021
18:48

Slovensko má stále v živé paměti utrpění malého Martínka, kterého měl brutálně zbít jeho otec Marek K. Ten ho v obci Hronec v roce 2019 týral takovým způsobem, že chlapeček skončil v kómatu v nemocnici. Musel podstoupit nespočet operací a i když přežil, skončil postižený. Jeho otec teď u soudu veškerou vinu hází na matku Moniku.

Po nepochopitelném útoku měl Martínek vážně poškozenou hlavu a také orgány. Vyšetřovatel tehdy obvinil z děsivého zločinu jeho otce Marka K. Ten ho měl dokonce bít i rok předtím, kdy si chlapečka převzala sociálka. Nebohý klučina se ale musel k tyranovi kvůli soudnímu nepochopitelně vrátit. Když došlo k dalšímu týrání, otec přišel s vysvětlením, že na chlapce spadla skříň. Martínek mezitím bojoval o holý život. 

Svůj boj i díky lékařům naštěstí vyhrál, ale po zbytek života bude mít jak fyzické, tak psychické následky. Podle odborníků je chlapec po brutálním útoku mentálně na úrovni dvouletého dítěte. Do péče byl svěřen své babičce Janě (47), kde se má dobře a je samý úsměv. 

Myslel si, že dítě není jeho

Otec Marek K. byl obviněn z těžkého ublížení na zdraví a od brutálního útoku na své dítě čeká na soud ve vazbě. „Bitím a kopanci způsobil dítěti velmi vážná zranění po celém těle,“ informovala tehdy slovenská policie. Jeho despotický otec ho měl bít kvůli tomu, že se domníval, že není Martínkovým biologickým otcem. 

Marek K. teď podle deníku Nový Čas tvrdí, že on na Martínka neútočil, ale že za vše může je ho matka Monika, která podle něj vše způsobila. Vinu prý ale vzal na sebe, aby ji kryl. „Nezvládala výchovu dětí a snažila se mně zbavit, aby si mohla užívat bezstarostný život,“ uvedl u soudu domnělý tyran. Ten teď u soudu zpytuje svědomí a zoufá si, že prý nedokázal Martínka před matkou ubránit. „Monika mě s pláčem prosila, aby jsem jí pomohl a vzal skutek na sebe,“ vysvětloval soudu Marek K. Monika mu měla slíbit, že mu bude ve vazbě oporou. 

Otci hrozí 14 let vězení

Markovi K. hrozí v případě odsouzení až dvanáct let za mřížemi. Matka Moniky, babička Jana, která se teď o Martínka stará, odmítla obvinění ze strany otce směrem k její dceři komentovat. „Nebudu se vyjadřovat, dokud nebude ukončeno soudní jednání,“ uvedla. Dále dodala, že se má chlapec dobře, ale musí na další operaci hlavy. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání