Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Martínka (4) prý brutálně zbil otec, chlapec bojuje o život

Autor: shp - 
4. prosince 2019
13:47

Martínek (4) ze slovenského Hronce je malé a nevinné děťátko, které nikdy nikomu neublížilo. Přesto nyní hrozně trpí. Skončil v nemocnici s vážnými zraněními hlavy. Ta mu způsobil jeho vlastní otec! Mlátil ho a surově po něm skákal.

K nepochopitelnému napadení dítěte došlo minulý týden. Martínek od té doby leží na Anesteziologicko-resuscitačním oddělení v banskobystrické Rooseveltově nemocnici. Chlapeček má vážně poraněný mozek a vnitřní orgány. Po dvou operacích byl uveden do umělého spánku.

Rodinné tragédii šlo zabránit

Vyšetřovatel obvinil ze zločinu ublížení na zdraví 30letého muže z okresu Brezno,“ informovala policie. Podle informací slovenského deníku Plus Jeden Deň jde o hochova otce Marka. Soudce už rozhodl o jeho umístění do vazby. Šokující je, že se rodinné tragédii dalo zabránit.

Už v prosinci 2018 – tedy před celým rokem – byl Martínek hospitalizován na dětském oddělení s vážnými zraněními. Podle TV Markíza tehdy skončil otec ve vyšetřovací vazbě. Trestní oznámení měli tehdy podat pracovníci z úřadu práce v Breznu.

Vánoce v nemocnici

Maťko strávil Vánoce 2018 v nemocnici, měl tam všechno, teplo, jídlo, hračky a nikdo ho nebil a netýral. Jaké bude mít tyto Vánoce?“ táže se žena, který zná osud dítěte. O dítě se po propuštění z nemocnice starala jeho babička Jana, která žije v Černém Balogu.

Chodil tam do školky a podle místních obyvatel mu tam bylo lépe než doma. „Maťovi tam nic nechybělo. Vždy, když jsem ho viděl, tak byl vysmátý jako sluníčko,“ napsal na sociální síti muž jménem Erik. Babička žádala o svěření chlapce do své péče, ale bohužel neuspěla.

Soud vrátil dítě rodičům

Všechny, kteří znají rodinu, proto šokovalo, že soud letos v březnu vrátil chlapce zpět k rodině. „Prokurátor okresní prokuratury sám navrhl vrátit nezletilého do péče rodičů, protože podezření proti otci nezletilého se nepotvrdila,“ znělo stanovisko soudu.

Řekli, že na něj budou hodní,“ reagovali podle babičky otec s matkou po vynesení rozsudku. V jejich přítomnosti prý jenom potichu seděl, nehrál si a byl vystrašený. Martínek se prý babičce svěřil, že mu nedávají najíst ani napít. S rodiči a třemi sourozenci měl dennodenně prožívat peklo na zemi.

K týrání nedošlo poprvé

Toto nebylo poprvé ani podruhé, co zažil takové týrání. To, co s ním dělali, si nedokážeme ani představit. Maťko byl soustavně bitý, kopaný, vyhladovělý a spal na zemi,“ uvedla rodinná známá. Babička nechápala, proč musí Martínek prožívat muka, zatímco se ostatních dětí rodiče ani nedotkli...

 

panda82 ( 4. prosince 2019 14:59 )

a co tak dělají sociální úřednice, když tam byly problémy, proč nebyla zvýšena kontrola,

PPP150W ( 4. prosince 2019 14:48 )

Proč tu swini na místě nezastřelili? Tihle hajzlové, co mrzačí děti, ke všemu své vlastní, nemají mezi lidmi co dělat. Zastřelit, spálit a vysypat na hnůj.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání