Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Natália (†15), Alex (†16), Denisa (†17), Veronika (†17), Martin (†17), Mariana (†21): Tihle zemřeli v autobuse smrti

Aktualizováno -
14. listopadu 2019
15:14
Autor: shp - 
14. listopadu 2019
13:27

Denní světlo odhalilo skutečně děsivý pohled na vraky autobusu smrti, v němž zahynulo 12 lidí, a kamionu, který se s ním v Nitře srazil. Policie sdílela jejich fotografie a zároveň začala trestní stíhání kvůli všeobecnému ohrožení. Následně zveřejnili smutný seznam jmen zemřelých. Jak vyšlo najevo, k fatální nehodě, která zasáhla nespočet životů, došlo po pouhých deseti minutách jízdy.

Video  Místo tragické srážky autobusu s náklaďákem, kde vyhaslo mnoho životů.  - Policie SR
Video se připravuje ...

Dvanáct lidí tragicky na Slovensku zemřelo a na dvacet se jich zranilo při středeční srážce autobusu a náklaďáku vezoucím kamennou směs. Poraněn je i řidič nákladního vozu. V autobuse cestovali převážně mladí středoškoláci. Mnoho zemřelých jsou nezletilí. Policie zveřejnila smutný seznam mrtvých.

Při pohledu na něj se člověku derou slzy do očí. Během tragédie zahynula Natália (†15), Alex (†16), Denisa (†17), Veronika (†17), Martin (†17), Mariana (†21), Adriana (†40), Dušan (†42), Erika (†45), Alena (†57), Ladislav (†63) a Barbora (†70). Všichni se nyní modlí, aby mrtvých nebylo ještě víc. Zraněných je totiž vážně hodně.

Tři zranění skončili v Levici

Tři zraněné osoby skončily po tragédii v nemocničním zařízení v Levici. „Včera vpodvečer byly do nemocnice Levice přivezeny tři pacientky, které byly v autobuse, jenž havaroval v Nitře. Jedna z nich má vážná zranění, dvě jsou méně vážně zraněné. Ženy utrpěly vnitřní zranění, zlomeniny a hlavně odřeniny a pohmožděniny,“ řekla Blesk.cz Martina Pavláková - mluvčí společnosti Agel, která provozuje nemocnici v Levici.

Momentálně jsou všechny ve stabilizovaném stavu a mimo ohrožení života. Jejich stav nevyžadoval operační zákrok. I nadále však zůstávají v péči lékařů nemocnice v Levici,“ pokračovala mluvčí a dodala, že nejenom zařízení v Levici, ale také nemocnice ve Zlatých Moravcích měla vyhlášený traumatologický plán. Všichni očekávali nejhorší. „Jde o organizaci a sled kroků, aby při podobných hromadných nehodách a neštěstích nevznikl chaos,“ uzavřela Martinová. 

Osudných 10 minut

Jak vyšlo najevo, trvalo jen něco málo přes 10 minut jízdy, než k tragédii došlo. Tak krátká byla osudná jízda autobusu smrti. Web Pluska.sk uvedl, že vozidlo společnosti Arriva vyrazilo z Nitry do Jelence ve 12:50. Již ve 13:01 obdrželo středisko záchranné služby hlášení o tragédii.

Policie se případem naplno zabývá. „Vyšetřovatel Okresního ředitelství Policejního sboru v Nitře začal trestní stíhání pro trestný čin všeobecného ohrožení. Okolnosti a míra zavinění této tragédie jsou předmětem vyšetřování. Na místě události stále probíhá ohledávání místa nehody a vyšetřovatel vyslýchá svědky tragédie,“ uvedli policisté ve čtvrtek na facebooku.

I policisté dostanou pomoc psychologů

Zraněným pomáhali od prvních chvil policejní psychologové. „V první řadě se snažili poskytnout pomoc přeživším a ulehčit jim prožití těžkých okamžiků po obrovském šoku. I dnes se po krátkém odpočinku vracejí na místo události a budou pokračovat v pomoci postižených tímto traumatem,“ dodali strážci zákona na sociální síti s tím, že psychologická pomoc bude poskytnuta i zasahujícím policistům.

karlos107 ( 14. listopadu 2019 16:13 )

V Hlohovci mají Slovakofarmu, můžou si vyzvednout zdarma nové slováky

Kalunka ( 14. listopadu 2019 16:05 )

papouskova ( 14. listopadu 2019 15:40 )

No ty jsi debil na desátou Víš ty vůbec co je to pieta a etický kodex?
Ty budeš určitě jeden z těch, který místo aby pomohl, tak raději fotíš mobilem jak šílenec

rubina ( 14. listopadu 2019 15:09 )

Levice....... v Leviciach
Levice....... v Levicích

jedova11 ( 14. listopadu 2019 14:24 )

*** novinářský, je mi z vás na blití. Že se nestydíte

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání