Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Šansoniérka Edith Piaf: Milenec zemřel při havárii letadla, dceru zabila nemoc

Autor: venu - 
11. října 2021
13:07

Před 58 lety naposledy vydechla legendární francouzská zpěvačka se sametovým hlasem Edith Piaf. Žena, která měřila pouhých 142 centimetrů začínala na ulici, ale dostala až do amerických koncertních sálů. Život oblíbené zpěvačky ale nenaplňovala jen hudba, ale také milenci, tragédie a smrt.

Kdo by to byl do ní řekl. Droboučká holčička Édith Gassion měla už od malička obrovský talent. Zpočátku vystupovala jako pouliční umělkyně společně se svým otcem a později i sama se svou kamarádkou Simone Berteaut. Okolí dokázala svým zpěvem úplně odzbrojit. A to jí pomohlo ke hvězdné kariéře.

V 16 letech ale otěhoněla s Louisem Dupontem. Výchově dcery Marcell však příliš nedala. Často ji nechávala doma samotnou a rozhodně by nebyla označenou matkou roku. Když však malá dívenka ve dvou letech zemřela na zánět mozkových blan, hluboce ji to zasáhlo.

To nebyla jediná tragédie, se kterou se musela Edith vyrovnat. O muže tato malá žena s velkým hlasem neměla nouzi. Naplno zamilovaná však byl pouze jednou, a to do francouzského boxera Marcela Cerdana. Ani tento příběh však nedošel k happyendu. Marcel zemřel při havárii letadla Air France, kterým cestoval za Edith. Nastoupil do něj poté, co mu Edith volala, že už to bez něj nevydrží a ať místo lodě využije leteckou dopravu. Pilot nezvládl mezipřistání na Azorských ostrovech a letoun se roztříštil o horu Redondo. Edith tak skončilo jediné šťastné období v životě. Nikdy se už takto nezamilovala.

Kromě nenaplněné lásky Edith trápilo i zdraví. Přežila několik autonehod a zranění z ní udělaly závislou na lécích proti bolesti a alkoholu. Ve 40 letech vypadala jako stařenka a vážila pouze 30 kilo. Jak to s legendární zpěvačkou šlo dál sledujte v pořadu Životy slavných.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi