Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Věčný záletník Albert Einstein: Oženil se se svou sestřenicí a podváděl ji se sekretářkou

Autor: venu - 
26. září 2021
14:39

Když Albertu Einsteinovi vyšel 26. září 1905 článek, představující teorii relativity, ještě ho nikdo neznal. Poté se však stal slavným nejenom díky své genialitě, ale také pro svoji lásku k ženám. Jeho aféry už tehdy plnily plátky novin a ve společenských kruzích se mělo o čem povídat.

Albert Einstein je světoznámý vědec, držitel Nobelovy ceny a tvůrce teorie relativity. Kromě jeho vědeckých úspěchů ho však proslavily i jeho milostné aféry, kterými se vůbec netajil. I když byl ženatý, milenkám se prostě rozhodně nebránil.

Svoji první manželku sbalil při studiích. Jmenovala se Mileva Maričová a se slavným vědcem měla tři děti. Dospělosti se dožily ale jenom tři. S Einsteinem vydržela několik let. On se však zamiloval do své sestřenice Elsy, kvůli které se pak s Milevou rozvedl. Elsa byla úplně jiná než Mileva. Ta Albertovi milenky odmítala trpět. Elsa je však tolerovala a o Alberta se oddaně starala. Po Else Albert "randil" třeba se svojí sekretářkou.

Einstein se nikdy netajil tím, že monogamní vztahy nejsou nic pro něj. Ženy byly něco, čemu prostě nedokázal odolat. A nijakým způsobem ho to nestresovalo. Naopak. Ženou, vedle které v roce 1955 zemřel, byla jeho sekretářka Helen Dukasová.

kradudoroztrhanitela ( 26. září 2021 21:03 )

Je to relativní, není trojka jako trojka.

apologysecret ( 26. září 2021 18:18 )

Jmenovala se Mileva Maričová a se slavným vědcem měla tři děti. Dospělosti se dožily ale jenom tři.

Asi nějaký trol..

Zobrazit celou diskusi