Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Ráj houbařů v Krkonoších: Děti tu nosí denně z lesa koše hřibů!

Autor: ryc - 
21. července 2020
05:25

Rostou! A dokonce i tisíc metrů nad mořem. Emilka (7), Adinka (4) a Josefínka (1) Koukolíčkovy houbařily s rodiči na dovolené v Krkonoších. A každý den z lesa přinesly tašku parádních hřibů. 

V houbařské dobrodružství se proměnily prázdniny v okolí horské obce Benecko. Z každé vycházky se Koukolíčkovi vraceli s taškou plnou hub. „Holky jsou vášnivé houbařky jako jejich tatínek a dědeček. A po téhle dovolené už umí spolehlivě rozeznat hořčáka od jedlých hřibů,“ usmívala se maminka malých houbařek Eva (40). 

Jejich krkonošské úlovky poctivě očistila a sušila. „Dáváme je pod maso, do omáček a na Vánoce pochopitelně přijdou do houbového kuby,“ plánuje si Eva Koukolíčková. 

Čeká nás houbové počasí

Houbaření bude počasí přát i v nejbližších dnech. Místy zaprší, ale teploty se budou držet okolo pětadvaceti stupňů. 

Také jste našli? Pošlete nám fotky svých úlovků na tip@blesk.cz!

Smrtelné nebezpečí pro nezkušené

Na nezkušené houbaře číhá v lese nebezpečí. Dejte si pozor na prudce jedovatou muchomůrku zelenou. Podle jakých znaků ji rozpoznat, zjistíte v následujícím videu. 

rainywoman ( 21. července 2020 09:24 )

mělo být sběru...

rainywoman ( 21. července 2020 09:23 )

Přinesly plnou tašku, předpokládám, že igelitku... trošku mi mrazí. Zapařené houby s úžasným množstvím toxinů ze zapaření. Vím, že zrovna Blesk není vzdělávací médium, ale vyjádření mykologa ke spěru do "tašek" by jako edukace národa a prevence nebylo mimo mísu

Zobrazit celou diskusi