Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

První foto Klause z nemocnice: Od Babiše dostal med, po problémech s tlakem měl už i kafe

Autor: Jakub Veinlich, Jakub Kopřiva - 
16. září 2021
18:10

Bývalého prezidenta Václava Klause (80) pustí v pátek z Ústřední vojenské nemocnice. V péči lékařů je kvůli vysokému tlaku od úterý. Ve čtvrtek ho navštívil „ze slušnosti“ také premiér Andrej Babiš. Oba si předali také vzájemně dárky.

Zdravotní stav bývalého prezidenta Václava Klause se lepší. V Ústřední vojenské nemocnici stráví poslední noc. „Zítra Václava Klause propustí domů,“ potvrdil Blesk Zprávám mluvčí Klausova institutu Petr Macinka.

Bývalý prezident byl přitom v péči lékařů už o víkendu a v úterý se do vojenské nemocnice kvůli vysokému tlaku znovu vrátil. Jeho zdravotní forma se ale podle všeho vrací opět k normálu, a tak si může dopřát i to, co mu chutná. „Po pár dnech, kdy Václava Klause trápil vysoký tlak, mu dnes uvařili i kávu,“ přiblížil Klausův pobyt v nemocnici jeho mluvčí.

Med a kniha i návštěva „ze slušnosti“

Bývalý prezident přijímá také návštěvy. Ve čtvrtek za ním byl i premiér Andrej Babiš. „Když už jsem tady byl, slyšel jsem, že i pan prezident Klaus je tady, tak ze slušnosti jsem ho šel pozdravit,“ komentoval schůzku po odchodu z nemocnice premiér. Klaus ho přitom v minulosti několikrát kritizoval. I přesto šéf vlády přinesl VIP pacientovi dárek. „Premiér Babiš mu přinesl sklenici lesního medu a na oplátku od prezidenta Václav Klause dostal knihu, kterou jsme vydali v Institutu Václava Klause – Volby 21 budou o něčem?“ doplnil pro Blesk Zprávy Macinka.

Premiér Andrej Babiš navštívil prezidenta Miloše Zemana v Ústřední vojenské nemocnici. Premiér Andrej Babiš navštívil prezidenta Miloše Zemana v Ústřední vojenské nemocnici. | Archiv Blesku

V Ústřední vojenské nemocnici leží současně hned dva prezidenti. Kromě toho bývalého – tedy Václava Klause, i ten úřadující Miloš Zeman. I jeho ve čtvrtek navštívil Babiš. „Pan premiér projevil přání navštívit prezidenta,“ řekl Blesk Zprávám Zemanův kancléř Vratislav Mynář.

Hrad po dvou dnech prolomil hradbu mlčení a zveřejnil informaci o zdravotním stavu hlavy státu. Zeman je podle lékařů dehydratovaný a vyčerpaný. V nemocnici s největší pravděpodobností stráví i celý víkend. Od poloviny příštího týdne už má ale podle svého mluvčího Jiřího Ovčáčka naplánované pracovní schůzky.

Video  Zemanovo zdraví: Proč se za něj Schillerová modlí? A co další politici?  - Blesk TV a Mall TV
Video se připravuje ...

dynaty ( 17. září 2021 00:51 )

padrino ( 16. září 2021 23:40 )

na oplátku od prezidenta Václav Klause dostal knihu, kterou jsme vydali v Institutu Václava Klause – Volby 21 budou o něčem?“

Twl a jak pleskáči znehodnotili fotku Vaškaukradpero,aby si jí nikdo nemoh schovat na památku.

jajas ( 16. září 2021 22:20 )

Tak navrhni ty lepší ksichty! To by mně tedy zajímal ten tvůj vkus!

jajas ( 16. září 2021 19:59 )

A kdyby pil bezkofeinové kafe, tak by nemusel do nemocnice...

jajas ( 16. září 2021 18:42 )

Anifra si spletla článek....o prezidentovi se píše jinde....nějaká zmatená...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa