Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mlčící Zeman přijal na Hradě šéfa policie Švejdara. Kvůli informacím o Vrběticích

Autor: ČTK - 
20. dubna 2021
19:49

Prezident Miloš Zeman přijal na Pražském hradě policejního prezidenta Jana Švejdara. Na twitteru to uvedl mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. Šéf policie měl hlavu státu informovat o podrobnostech kolem kauzy Vrbětice.

Schůzku v pondělí avizoval premiér Andrej Babiš (ANO). Prezident Miloš Zeman se podle něj potřebuje ještě více seznámit s okolnostmi kolem výbuchu v muničních skladech ve Vrběticích v letech 2014.

Podle českých bezpečnostních složek jsou důvodná podezření, že za výbuchem je ruská tajná služba GRU. Česko proto vyhostilo 18 pracovníků ruské ambasády, kteří podle českých tajných služeb byli napojeni na ruské rozvědky. Moskva následně vyhostila 20 zaměstnanců českého velvyslanectví.

Zemana kritizuje opozice, že se dosud ke zjištění českých bezpečnostních složek nevyjádřil. Podle jeho mluvčího tak hodlá učinit v nedělním televizním vystoupení. Kritikům se taková časová prodleva nelíbí, prezident by měl podle nich k národu promluvit okamžitě.

Babiš v pondělí Zemana hájil. S kauzou ho společně s vicepremiérem Janem Hamáčkem (ČSSD) seznámil v sobotu, prezident podle nich podpořil kroky vedoucí k vyhoštění ruských diplomatů.

Video  Zeman pro Blesk: O přesunu na vozík, přeočkování Sputnikem i problémech ochranky  - Blesk
Video se připravuje ...

Vrbětická krize

ONLINE: Vrbětická krize Oznámení české vlády Tajná jednotka 29155 Ruská reakce Šéf BIS Michal Koudelka Stopy ruských agentů v ČR Projev prezidenta Zemana

LuCo ( 21. dubna 2021 17:50 )

Mlčí, protože se zatím nestačil poradit s Markétou Mata Hari!

buban ( 20. dubna 2021 22:04 )

Mno,z těch vašich kydů mně přijde,że byste na Hradě rád viděl třeba želé Drahoše. To jako fakt?No a pokud se pletu-koho tedy?Víte,pana prezidenta Zemana jsem osobně prováděla na Vatickém zámku-nezapomenutelný zážitek.

buban ( 20. dubna 2021 21:51 )

Jste vskutku fascinující.Jakpak je možné,že jste nekandidoval na pozici prezidenta ČR?Určitě byste vyhrál.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa