Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Petříčkovi „jde po krku“ i Maláčová. Ministryně by mohla být jedničkou pro volby v Praze

Autor: ČTK - 
17. dubna 2021
18:38

Za spekulace označila dnes místopředsedkyně ČSSD Jana Maláčová informace o tom, že by mohla nahradit Tomáše Petříčka v čele pražské kandidátky sociálních demokratů pro říjnové volby do Sněmovny. Nevyloučila to, ale rozhodne podle ní předsednictvo strany. Reagovala tak na informace serveru Novinky, podle nichž si tuto změnu přeje předseda ČSSD Jan Hamáček.

„Já jsem to teď zaznamenala, jsou to všechno spekulace. Kandidátky se budou obsazovat v příštích týdnech a měsících. Je to prostě věc k diskuzi,“ uvedla Maláčová na dotaz ČTK. Za důležité považuje to, aby voličský potenciál všech kandidátů ČSSD byl „velmi dobře změřen“. „A abychom v rámci sociální demokracie to měli i dobře vydiskutované,“ řekla. „Rozhoduje vedení strany, to znamená předsednictvo sociální demokracie,“ dodala.

Video  Petříček v Blesku o vyhazovu, „vykuchaném ministerstvu“ i nástupci: Čínská CEFC mu nepomáhá.  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Petříček byl vyzyvatelem Jana Hamáčka v boji o křeslo předsedy strany, minulý víkend na sjezdu ČSSD ale neuspěl. Neobhajoval poté ani funkci místopředsedy strany a počátkem týdne byl odvolán z funkce ministra zahraničí.

Pražská ČSSD si podle jejího předsedy Petra Pavlíka vybrala Petříčka jako volebního lídra. Pavlík ale potvrdil, že předsednictvo sociální demokracie podle stanov může tento výběr změnit.

Další strany už mají o svých volebních lídrech v hlavním městě jasno. Koalici Pirátů a Starostů povede pirátská místopředsedkyně Olga Richterová. Koalice SPOLU, tedy ODS, TOP 09 a KDU-ČSL, vsadila v Praze na předsedkyni TOP 09 Markétu Pekarovou Adamovou v závěsu se starostkou Janou Černochovou (ODS). Volebním lídrem ANO má být poslanec Patrik Nacher.

sekebo ( 17. dubna 2021 20:27 )

Maláčová odchodu ČSSD ze sněmovny už jen nasadí korunu

LuCo ( 17. dubna 2021 20:18 )

Petříček je pro ČSSD platný jak mrtvýmu zimní kabát. Názorově patří bezpochyby do demožumpy npř. k Pekarové čí Č

e.lesanova ( 17. dubna 2021 19:30 )

Poslušnou podržtašku Petříčka budou volit hlavně ti, kteří mají své zraky otočené směr EU a USA, podlézavci a bezpáteřní šmejdi, kteří jdou za všech okolností proti suverenitě ČR

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa