Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Poplach v dovolenkovém ráji Čechů: Poblíž chorvatského letoviska vybuchla nacistická mina!

Autor: rix - 
22. března 2023
07:10

Sirény a urychlená evakuace přístavního města Rijeka. Tak vypadala v neděli dramatická situace v dovolenkovém letovisku. Na vině byla nacistická mina z druhé světové války. Tu objevily potápěči na mořském dně nedaleko od města a bylo třeba ji zneškodnit. Video z obřího výbuchu oblétlo sociální sítě. 

O průběhu odstřelu nebezpečné lodní miny informovalo chorvatské ministerstvo vnitra. „Podívejte se na video ze zneškodnění miny z druhé světové války,“ uvedlo na twitteru a přiložilo působivé záběry. „Děkujeme občanům Rijeky za pochopení a spolupráci,“ dodalo ministerstvo. 

Video  Výbuch lodní miny poblíž chorvatské Rijeky.  - Ministerstvo vnitra
Video se připravuje ...

Jak informoval server maritime-executive, o mině úřady věděly od června roku 2022. Nacházela se nebezpečně blízko od historického nábřeží a ohrožovala lodní dopravu. Příslušné orgány se tak rozhodly naplánovat pečlivou strategii jejího zneškodnění. 

Čekaly na ideální čas a počasí. Volba padla na neděli 19. března. Potápěči ve spolupráci s chorvatskou policií zařízení nejprve odtáhli dál od města a zorganizovali uzavření veškeré blízké dopravy. Evakuovat z blízkosti operace muselo město zhruba pět set lidí. Pro tranzit lodí byl uzavřen celý záliv. Pak úřady přistoupily k detonaci. 

trintin ( 22. března 2023 10:56 )

Nacistická mina?? Ruská vodka dle autorky článku je tedy "komunistická vodka"?

jarda304 ( 22. března 2023 09:04 )

Myslíte německou minu..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání