Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Z masajského válečníka hvězdou internetu: Domorodec prvně ochutnává burger nebo pizzu a sledují ho statisíce fanoušků!

Autor: pma - 
20. března 2023
10:25

Kanaya Kolong Parkepu (38) je synem pětadevadesátiletého náčelníka keňského kmene Masajů. Před časem si založil profil na sociálních sítích, kde sdílí vtipná videa ze svého života. Ukazuje také například, jak domorodci prvně zkoušejí ochutnat pizzu, burgery nebo jak se učí jíst s hůlkami.

Osmatřicetiletý Keňan Kanaya Kolong Parkepu je masajským válečníkem a synem náčelníka kmene a všichni k němu chovají respekt. Vloni dostal nápad, že by mohl svůj způsob života ukázat i zbytku světa a zároveň ho motivoval i strach o to, že kmen Masajů a jeho kultura později upadne v zapomnění.  

„Mým snem je naučit lidi, jak Masajové žijí. Všichni Masajové komunikují jako skupina. Pomáháme si navzájem,“ popsal pro britský deník The Times svůj nápad Kanaya.

První let nebo skok na trampolíně

Na youtubovém kanále pod názvem Maasaiboys má Keňan několik videí, které dohromady vidělo přes milion lidí. Na Instagramu má necelých patnáct tisíc sledujících. Ve videích se objevuje se svým kamarádem Armanem Alamdarem (20) nebo přítelkyní Sally.

Nejpopulárnějšími videi jsou ta, kde Keňan prvně ochutnává světově oblíbené pokrmy, jako je pizza nebo burger. „Mňam, je to moc dobré, jen to neumím asi jíst,“ přiznává s úsměvem Kanaya v jednom z nejsledovanějších videí. Mimo jídla také s fanoušky sdílí zážitky, které mnoho obyvatel světa má již dávno za sebou, jako je třeba let letadlem, jedení pomocí čínských hůlek nebo obyčejné skákání na trampolíně.

Fanoušci jsou nadšení 

Skrze videa se Keňan svěřuje i s nepříjemnostmi, které ho potkaly. Jako malý musel například bojovat se lvem a v současnosti řeší problém s tím, že kolem jeho domova se pohybuje obří smečka hyen. I přes to ho ale neopouští úsměv na tváři a je ve svém životě šťastný. „Podívejte se, žiji v přírodě, v zeleném ráji,“ říká na jednom z videí Kanaya a ukazuje svou vesnici.

Obsah, který Keňan vytváří, baví stále více lidí. „Měla jsem dnes těžký den, ale tohle mi udělalo obrovskou radost!“ napsala pod jedno z videí fanynka. „Pokaždé, když něco zveřejníš, je to takové pohlazení na duši. Prosím, nikdy nepřestávej,“ komentovala jiný příspěvek další žena.

Video  Členové masajského kmene prvně skáčou na trampolíně.  - Instagram.com/maasaiboys
Video se připravuje ...

diskutujici ( 20. března 2023 13:09 )

Takový XiXao

Zobrazit celou diskusi