Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Eva zavraždila svou dceru Bianku (†15): Před soudem činu litovala, exmanžel jí ale nevěří

Dívku (†15) našli ubodanou v kaluži krve.
Dívku (†15) našli ubodanou v kaluži krve.  (Autor: Profimedia/Sociální sítě)
Autor: VaB - 
27. října 2022
18:00

Matka Eva vloni ve Spišské Nové Vsi na Slovensku brutálně zavraždila svou teprve patnáctiletou dceru Bianku. Před soudcem svého činu litovala, její bývalý manžel Imrich jí ale nevěří jediné slovo. Matce hrozí doživotní trest.

K tragédii došlo minulý rok v únoru. Prarodiče se nemohli dovolat své dceři Evě a vnučce Biance. Rozhodli se proto, že k nim domů přijedou, měli totiž klíč. Dveře se jim ale nepovedlo otevřít, a tak zavolali na pomoc hasiče a policii.

Ti pak v bytě na sídlišti Západ našli patnáctiletou dívku bez známek života a matku v bezvědomí. Vyšlo najevo, že se po hrůzném činu pokusila o sebevraždu. Školačka podlehla několika bodným ranám na místě. Podle jejího otce ji matka měla zavraždit ve chvíli, kdy spala.

Ve středu odpoledne ženu před soud na Slovensku přivedla policejní eskorta. Jak uvedl deník Plus Jeden Deň, soudce z jednání vyloučil veřejnost, i tak ale prosáklo, že obžalovaná žena vyjádřila nad svým činem lítost. Stání trvalo dvě hodiny a bylo odročeno na prosinec.

Za vraždu Evě hrozí 20-⁠25 let, případně doživotí. Otec zavražděné dívky Imrich řekl, že jeho bývalá žena byla v minulosti agresivní, ale nenapadlo ho, že by dokázala svou jedinou dceru zavraždit. „Přišel jsem o své jediné dítě. Poznamenalo mě to na celý život, i naše rodiny,“ řekl.

„Její matka na ni zaútočila s nožem, když dcera spala. Ani si zřejmě nestihla uvědomit, co se stalo,“ dodává. Dodnes se mu prý za zabití milované dcery neomluvila. „A lítost, kterou projevila před soudem, nevnímám jako upřímnou. Je to jen účelové kvůli nižšímu trestu,“ dodal. Eva byla během pobytu ve vazbě několikrát v nemocnici kvůli psychickému zdraví.

Video  Zásahová jednotka zadržela jednoho z podezřelých z vraždy dvaašedesátiletého seniora v Dřetovicích.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání