Policie k případu vyjížděla v sobotu odpoledne. Záchranná služba krátce po události na twitteru napsala, že na místě byl nalezen muž bez známek života, kterému záchranáři už nedokázali pomoci. Druhý utrpěl velmi vážná poranění, a proto jej záchranáři museli uvést do umělého spánku.

Dospělým pachatelům hrozí za vraždu v základní sazbě deset až 18 let vězení. U mladistvého nicméně horní hranice sazby nesmí překročit pět let odnětí svobody. Výjimkou jsou závažné případy se zavrženíhodnou pohnutkou nebo způsobem provedení, u nichž trestní zákoník dovoluje uložení výjimečného trestu - tehdy soud může mladistvému uložit pět až deset let za mřížemi.

Video
Video se připravuje ...

Krvavý horor v Hloubětíně: Policie na místě činu! Aktu.cz

Krev na chodbě

Podle svědků bylo místo činu zřízené od krve. „Ještě večer mi policisté zavolali, jestli bychom to neuklidili, tak tam byla uklízečka,“ popsala pro CNN Prima News jedna ze svědkyň. Uvedla, že na chodbě i na dveřích byla krev. To by nasvědčovalo tomu, že se po incidentu některý z mladíků pokoušel utéct. Mladík, kterého policie z vraždy viní, a který po incidentu skončil v nemocnici, měl mít bodná poranění.

Další vražda

O uplynulém víkendu se na území hlavního města stala ještě další vražda, a to v neděli po půlnoci v Libni. Obětí je třiatřicetiletý muž. Policisté z jeho ubodání obvinili dvaadvacetiletou ženu, kterou soud poslal do vazby. V případě odsouzení ženě hrozí až 20 let vězení.

Fotogalerie
30 fotografií