Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pedofilního násilníka pustili z vazby: Jeho oběť (†11) kvůli tomu spáchala sebevraždu

Dívka (11) spáchala sebevraždu. Udělala to tehdy, když na kauci pustili muže, který ji zneužíval.
Dívka (11) spáchala sebevraždu. Udělala to tehdy, když na kauci pustili muže, který ji zneužíval.  (Autor: Facebook)
Autor: DH - 
22. října 2020
14:36

Jedenáctiletá holčička z Austrálie si vzala vlastní život. Dozvěděla se totiž, že muž (66), který ji sexuálně napadl a zneužil, byl propuštěn z vězení na kauci. Zdrcená matka zveřejnila její smutný příběh.

Annaliesse Ugleová byla žákyní šesté třídy na základní škole. V říjnu zemřela v dětské nemocnici v Perthu po zraněních, která si sama způsobila. Letecky ji do nemocnice převezl vrtulník z venkovské oblasti západně od australské metropole.

Podle matky zesnulé dívky si její dcera vzala život, protože soudce pustil na kauci z vazby muže (66), jenž byl ten den obviněn ze čtyř případů sexuálního napadení dítěte a dalších šesti případů nedůstojného jednání s dětmi mladšími 13 let. Jedním z dětí, které napadl, byla právě i Annaliesse.

Rodina zveřejnila smutný příběh včetně jména své dcery proto, aby upozornila, že podobný postup propouštění sexuálních násilníků na kauci není v pořádku. Annaliesse se svou rodinou totiž žila v těsné blízkosti sexuálního predátora. Zneužíval ji dlouhých šest let. Dívenka si tak podle všeho nedokázala představit, že ho opět uvidí volného poté, co ho zadržela policie a její utrpení konečně skončilo.

Nejbližší popisují zesnulou jako temperamentní dívku plnou života. Byla jednou z pěti sourozenců v rodině domorodého národa Noongar. Ráda sledovala TikTok a chtěla v budoucnu opustit australský venkov a žít ve městě. To už se jí ale nepoštěstí. Rodina z toho teď mimo jiné viní australský systém, který podobná propuštění sexuálních delikventů na kauci praktikuje často.

Teta Annaliesse Corina Abrahamová (43) v současné době organizuje demonstraci proti postupu soudů. Odborníci na právo ale namítají, že soud postupoval dobře. Australské vazební věznice jsou prý přeplněné a v době pandemie koronaviru není namístě zavírat tam každého.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop. I děti mají svou bezplatnou Linku bezpečí na čísle 116 111.

hafblaf ( 22. října 2020 15:17 )

V zaměstnání se musím seznámit s riziky. Pedofil je riziko, tak proč rodiče nejsou informováni když se v okolí se usídli nebezpečný úchyl. Raději předcházet zločinům a kdyby u zveřejněné adresy byla i úchylova fotka, bylo by to super.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání