Policie ukončila vyšetřování tragédie a případ odložila. Pachatelka – matka – zemřela několik hodin po pádu z okna. „Policisté proto případ odložili,“ potvrdil serveru novinky.cz státní zástupce, který vyšetřování tragické události dozoroval.

Čin tehdy otřásl celou čtvrtí. „Viděli jsme, jak máma drží dítě za ruce z okna. Připadalo nám, že se mu nesnažila pomoci. Nevytahovala ho nijak,“ řekli Blesk.cz očití svědci tragédie.

Žena si pak stoupla do okna na parapet. „Ještě než skočila, záchranáři ji ubezpečovali, že dítě bude v pořádku. Stála v okně, byla duchem nepřítomná, dívala se před sebe do prázdna. Pak se vrhla dolů,“ uvedla tehdy mluvčí záchranné služby Maria Svobodová.

Dcerka byla asi nemocná

Co tragédii předcházelo, je stále nejasné. Sousedé popisovali rodinu se dvěma dětmi jako bezproblémovou. „Máma a táta chodili do práce, holky do školy. Té starší je asi 14 let. Rodiče se o ně vzorně starali,“ nevěřila tragédii sousedka.

Spekulovalo se, že za tragédii může zkrat matky. Jedna z dcer měla být vážně nemocná.

„Je to asi dva týdny, co jsem paní potkala a byla taková smutná. Říkala, že dcera je nemocná, byla prý měsíc v nemocnici. Když jsem chtěla vědět, co jí je, sklopila oči, zahlédla jsem v nich slzy,“ řekla v únoru další ze sousedek.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Fotogalerie
7 fotografií