„Je to strašné, bydlím vedle ve vchodu, nic jsem neviděla ani neslyšela. Jen jsem viděla pod domem hasiče a sanitku,“ řekla Blesk.cz šokovaná sousedka. Podle místních, které událost zděsila, žila žena v bytě se dvěma přibližně stejně starými dětmi. Zda máma s dítětem vypadla, vyskočila, nebo ji někdo strčil, je dosud nejasné.

Viděli jsme, jak máma drží dítě za ruce z okna. Připadalo nám, že se mu nesnažila pomoci. Nevytahovala ho nijak,“ řekli Blesk.cz očití svědci tragédie. Jedna z místních žen uvedla, že viděla záchranáře, který se snaží marně rozmluvit matce, aby dolů neskákala. Neuspěl. 

„Policisté intenzivně vyšetřují veškeré okolnosti, aby mohli s jistotou potvrdit, zda se jednalo o sebevraždu, nešťastnou náhodu, či úmyslný trestný čin,“ řekla policejní mluvčí Ivana Jelínková.

Stav matky i dítěte je vážný

„Dítě bylo s těžkým zraněním transportováno na urgentní příjem do Fakultní nemocnice v Plzni. Žena také. S těžkým poraněním hlavy byla převezena rovněž na urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň,“ prohlásila mluvčí záchranky Mária Svobodová.

Podle informací Blesk.cz bojuje matka v nemocnici o život. Stav dítěte je vážný, ale stabilizovaný. Dopadlo totiž na nohy a pozadí. Následky pádu by pro něj neměly být fatální.

Fotogalerie
9 fotografií