Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Na Kladensku hořel kamion s auty: Škody jdou do milionů

Autor: ČTK - 
10. října 2020
22:02

Hasiči měli plné ruce práce s požárem kamionu s osobními auty, k němuž došlo v neděli na Kladensku. Přestože se činili, jak mohli, a pomohl i profesionál, který jel právě kolem, zachránit se podařilo jen část nákladu a škoda jde do milionů.

U Hořešoviček na Kladensku shořel v neděli odpoledne kamion převážející osobní auta. Škoda je čtyři miliony korun, uchránit se podařilo auta a přívěs za 1,2 milionu korun. Vyšetřovatel hasičů zjistil, že požár způsobila technická závada v motorovém prostoru jednoho z převážených vozidel, informoval mluvčí krajských hasičů Jaroslav Gabriel v tiskové zprávě.

Hasiči přijali první hlášení i požáru krátce po poledni. „Požár se rychle rozvíjel, což potvrzovali další oznamovatelé. Před příjezdem jednotek řidič a profesionální hasič z Kladna, který jel náhodu kolem, zachránili před postupujícími plameny čtyři auta ze zadní části soupravy,“ řekl Gabriel.

Při požáru se nikdo nezranil. „Operační středisko současně vyrozumělo vodoprávní úřad a starostu obce Hořešovičky o kontaminaci půdy motorovou naftou. Přivolaný zástupce Správy a údržby silnic vyhodnotil poškození vozovky a označil místo dopravními značkami,“ uvedl Gabriel.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání