Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

V Přerově hořel byt: V plamenech zůstalo uvězněno malé dítě!

Autor: ČTK - 
10. října 2020
11:04

V pátek večer hořel byt v Přerově v Olomouckém kraji. Hasiči po příjezdu zjistili, že uvnitř plamenů zůstalo dítě, které se jim naštěstí povedlo zahránit. Příčina požáru je zatím neznámá, ale oheň si vyžádal škody v hodnotě okolo milionu korun.

Škodu za zhruba jeden milion korun způsobil páteční požár bytu v panelovém domě v Přerově, při kterém se zranily tři osoby. Hasiči z hořícího bytu zachránili dítě. Policie už zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti. Příčina požáru zatím nebyla stanovena. ČTK to dnes řekla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Z panelového domu byly v pátek v podvečer kvůli požáru evakuovány dvě desítky lidí. Hasiči po příjezdu zjistili, že uvnitř hořícího bytu je dítě. „V silně zakouřeném prostředí s téměř nulovou viditelností jej v jednom z pokojů našli a s dýchací maskou vyvedli ven. Spolu s dalšími dvěma osobami, které byly intoxikovány kouřem, jej po podání kyslíkové terapie předali záchranářům zdravotnické záchranné služby,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Požár bytu likvidovaly tři jednotky hasičů. Panelový dům poté hasiči odvětrali pomocí přetlakové ventilace. „Tři osoby byly zdravotnickou záchrannou službou převezeny do nemocnice na ošetření,“ dodala Zajícová.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání