Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Školák (†14) hrál hokej s kamarády: Zemřel po zásahu holí!

Autor: jžk - 
9. října 2020
18:43

Mladíka (†14) z Hitchinu v Anglii měl fatálně zasáhnout do hlavy jeho spoluhráč, který si nevšiml, že chlapec za ním stojí. Stalo se to před tréninkem pozemního hokeje v klubu Blueharts, když poblíž nebyla žádná zodpovědná osoba.

Incident se udál 28. března. Světla v hale byla vypnutá a žádný trenér, který by školáky hlídal, nebyl nablízku. Mladý hokejista Luke Hobson si zrovna s dalšími dvaceti spoluhráči nacvičoval úder na branku, když ho nepozorný kamarád při nápřahu praštil do hlavy a prorazil mu lebku. Na místo zavolaná letecká záchranná služba mu už pomoct nedokázala.

Lukeovi rodiče Helen Mossová a Peter Hobson jsou ztrátou syna zdrceni a obviňují policii z nedostatečného vyšetřování a neuspokojivé přesnosti jejích závěrů. Vyšetřování smrti mladého sportovce je zklamalo a rozzlobilo. U soudu zaznělo, že policie nemohla dlouho přijít na její úmrtí, dokud nepřišel jeden ze spoluhráčů a nepřiznal se.

Chlapec se pokoušel vystřelit, oběť zasáhl nevědomky. „Nevěděl jsem, že je Luke za mnou. Běžel jsem hned pro pomoc… Nechtěl jsem nikoho trefit, byla to nehoda a je mi hrozně líto, že se stala,“ uvedl ve svém prohlášení. Proč se nepřiznal hned, odůvodnil tím, že si až později dokázal vzpomenout na podrobnosti incidentu. Sportovní hala je nyní opatřena zámky, aby v ní nemohl pobývat nikdo bez přítomnosti školených trenérů.

Jak je možné, že jsme našeho syna vysadili na trénink jako obvykle a o tři hodiny později už byl mrtvý?“ napsal pan Hobson a dodal, že bolest ze ztráty už nikdy nezmizí. Chlapcův náhlý odchod také zasáhl tamní komunitu, protože Luke byl nadaný a přátelský člověk. Jeho rodina chce nyní pomocí stránky JustGiving vybrat peníze pro leteckou záchranku East Anglian Air Ambulance, která v osudnou noc vzala chlapce do Addenbrookeovy nemocnice, i když ho to nezachránilo.

Vyšetřovatel Curtis Offiah uvedl, že na Lukově hlavě byly nalezeny známky nárazu tupého předmětu a jeho lebka byla prolomená směrem k mozkovému kmeni. Vyšetřování toho, co se přesně v hale odehrálo, nadále pokračuje.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání