Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Fotbalista (†19) zemřel na koleji během karantény: Sužovaly ho vážné psychické problémy

Autor: shp - 
25. října 2020
21:29

Byl to mladý a nadějný fotbalista i pilný student, který měl celý život před sebou. Bohužel Finn Kitson (†19) z anglické Cambridge už není mezi námi. Zemřel na koleji Univerzity Manchester během lockdownu zavedenému kvůli pandemii koronaviru. Jeho otec se zlobí, že mu škola neposkytla více podpory v dobách nouze.

Úřady oficiálně prohlásily, že smrt Finna nemá souvislost s koronavirem. Policie uvedla, že ji nevyšetřuje jako podezřelou, protože v případu nefiguruje další osoba. Mladík moc chybí rodině, přátelům i svému fotbalovému týmu, ve kterém hrál. Patřil mezi úspěšné hráče se slibnou sportovní kariérou před sebou, uvedl Daily Mail.

„Byla pocta vést Finna Kitsona v Cambridge Celts. Vždy si ho budu pamatovat díky jeho hraní, které tak miloval. Odpočívej v pokoji, Finne,“ napsal manažer týmu Cambridge Celts Nic Mitham na twitteru a k příspěvku přidal video, na kterém zemřelý fotbalista s číslem 10 na tričku slaví se spoluhráči střelený gól.

Otec: Za jeho smrt může karanténa

Smrt Finna těžce nese jeho otec Michael Kitson (61), který pracuje jako ekonom. Tvrdě také nesouhlasí s tím, že „smrt jeho syna není spojená s koronavirem.“ „To není pravda. Když zavřete mladé lidi kvůli covidu-19 s malou podporou, poté máte očekávat, že budou trpět vážnými úzkostmi,“ prohlásil Michael na twitteru.

A právě jimi Finn trpěl. „Zmiňovaný student je náš syn. Moc ho milujeme a chybí nám. Mám obavy o všechny mladé lidi, kteří trpí spoustou stresu v této náročné době,“ dodal otec. „Můj úžasný, hodný a zlatý bratr. Vždycky byl a vždycky bude námi milován,“ uvedla na sociální síti sestra Beth Kitsonová.

Smutek rodiny

Po chlapci smutní i jeho maminka a bratr Harry. „Můžeme potvrdit, že jeden z našich studentů byl nalezen mrtvý ve svém pokoji kolem 5. hodiny odpolední 8. října. Poskytujeme všechnu možnou podporu jeho rodině a kamarádům, kterým zároveň vyjadřujeme naši nejhlubší soustrast,“ prohlásil Dr. Simon Merrywest z Univerzity Manchester.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi