Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Policistu (†28) usmýkali k smrti: Soud uznal mladíky vinnými ze zabití

Autor: ČTK - 
24. července 2020
17:17

Tři mladíky britský soud uznal vinnými ze zabití policisty Andrewa Harpera, kterého loni usmýkali k smrti za svým autem. Policista předtím trojici přistihl při krádeži vozidla. O výši trestu se rozhodne za týden.

Mladíci v srpnu loňského roku táhli za svým autem ukradenou čtyřkolku, když je zastavil policista Andrew Harper. Nevědomky ale stoupl na oko ležícího tažného lana, které ho zachytilo poté, co se auto s prchajícími mladíky rozjelo.

Za vozidlem byl následně vláčen více než dva kilometry a mnohačetným zraněním podlehl. Mladíci byli zproštěni obvinění z vraždy, soud je ale v pátek uznal vinnými ze zabití. O výši trestu rozhodne příští pátek.

Tragická smrt policisty

Jedná se o vpravdě srdceryvný případ, při němž mladý policista s životem před sebou tragicky zahynul při plnění povinností,“‎ uvedl podle agentury Reuters žalobce Kaur Narwal.

Byl zabit, když se snažil zastavit podezřelé, kteří byli připraveni udělat cokoliv, aby z místa činu uprchli,“‎ dodal. Premiér Boris Johnson po Harperově smrti uvedl, že byl událostí „šokován a zděšen“‎.

Premiér po incidentu slíbil více strážců zákona

Případ se odehrál v době vlny dalších násilných trestných činů v Británii, v jejímž důsledku Johnson slíbil zvýšit o 20.000 počet policistů a o 10.000 míst ve věznicích.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání