Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Opice strhly zeď, která rozdrtila mámu (†45) a její čtyři děti

Na tomto místě zemřela matka se svými dětmi. Opice na ně strhly zeď.
Na tomto místě zemřela matka se svými dětmi. Opice na ně strhly zeď.  (Autor: Kanwardeeps/Twitter/Blesk)
Autor: shp - 
21. července 2020
18:59

V indickém státě Uttarpradéš bylo takové horko, že se rodina z města Wazib Khel rozhodla přespat na dvorku u svého domu. Bohužel se ale kolem přehnala tlupa rozdováděných opic, která strhla zeď sousedů – a ta při pádu rozdrtila matku (†45) a její čtyři děti.

K děsivé události došlo podle webu The Times of India v pátek. Maminka Shabnam se kvůli nesnesitelným vedrům rozhodla přespat i se svými šesti dětmi venku. Bohužel to byl pro ni a čtyři z ratolestí rozsudek smrti.

Opice hledají potravu

Opice, které se pohybují v Indii nejenom ve volné přírodě, ale i mezi lidskými obydlími, odkud se snaží získat potravu, se zaměřily na dům sousedů. Zeď nacházející se na pozemku jejich sousedů nápor primátů nevydržela a zřítila se na rodinu Shabnam.

Děsivou tragédii přežily jen dvě děti. Matka a zbylé čtyři děti byly na místě mrtvé. Zemřelým dětem Shabnam bylo tři, sedm, devět a dvacet let. „Jde o tragický incident, při kterém zemřelo 5 členů rodiny, když na ně spadla zeď,“ řekl policejní superintendant S. Anand.

Nejdřív jim zemřel otec, teď matka

Přeživším jsme zajistili nejlepší možnou péči,“ dodal s tím, že stát Uttarpradéš vyplatí rodině odškodné v přepočtu asi 125 tisíc korun. Pro přeživší děti jde o další tragédii. Před několika lety jim totiž zemřel otec a od té doby žily s matkou a dědečkem.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání