Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

„Mrtvý“ motocyklista ožil na pitevním stole. Těsně předtím, než ho rozřízl patolog!

Muž těsně před pitvou ožil.
Muž těsně před pitvou ožil.  (Autor: Profimedia.cz - ilustrace)
Autor: shp - 
5. března 2021
12:43

27letý motocyklista z Mahalingapuru v indickém státě Karnataka se stal účastníkem vážné dopravní nehody. V kritickém stavu byl převezen do soukromé nemocnice, kde byl prohlášen za mrtvého. Když se ho později chystal pitvat patolog, přišel šok. Tělo muže se začalo hýbat.

Lékaři v nemocnici, kde byl muž po nehodě hospitalizován, ho prohlásili za mrtvého. Odpojili ho proto od dýchacích přístrojů. Jenže když se muže chystal později rozříznout patolog skalpelem, nestačil se divit. Domnělá „mrtvola“ se totiž začala na pitevním stole hýbat, uvedl web The India Times.

Dotyčný lékař prohlásil: „Na žádost jeho příbuzných jsme navštívili nemocnici a zjistili, že třese rukama a nohama. Znovu jsme ho prohlédli a odhalili jsme, že je naživu. Nyní byl přijat do soukromé nemocnice, kde podstupuje další léčbu.“ Indické ministerstvo zdravotnictví už neuvěřitelný případ potvrdilo.

„Mrtvole“ se už daří lépe

V prohlášení uvedlo, že „znovuzrozený“ muž byl hospitalizován v jiné soukromé nemocnici, kde se jeho stav postupně zlepšuje. Počínání lékařů, kteří přehlédli, že muž žije a odpojili ho od ventilátorů, označilo za „špatný úsudek“. Rodina pacienta už podala oficiální stížnost na lékaře, která povede k prošetření případu.

Video: Indie je úplně jiný svět

bre-burda ( 5. března 2021 17:21 )

Mně když se před Vánoci ještě začne na prkýnku mrskat kapr, o kterém jsem předpokládal, že už je dávno mrtvý, tak mu jich pár ještě natáhnu paličkou, uříznu ocas i hlavu a je klid. Divím se tomu doktorovi ... asi tam nedrží Vánoce.

priserak77 ( 5. března 2021 16:32 )

To takhle jednou pitvám a pitvám a najednou zjistím, že vlastně operuji, asi tak.

zada ( 5. března 2021 16:18 )

Nevím, kdy už novináři pochopí, že tyto pitvy (druh úmrtí) provádí soudní lékaři a ne patologové)). To je tady stále dokola)))

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání