Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Mladý motorkář Tomáš (†27) zemřel na trati: Ochotný a suprový člověk, pláčou přátelé

Autor: VaB - 
10. července 2020
11:47

Tragicky skončila Tomášova jízda na motokrosové motorce v Libeži. Mladík nešťastně spadl na trati a na místě zemřel! Nepomohl ani rychlý zásah vrtulníku. Tomáše oplakávají jeho přátelé a rodina.

Jízdu na motorce zbožňoval, hlavně na té motokrosové. U obce Libež měl s přáteli dokonce i svou menší trať. V pondělí vpodvečer na ní Tomáš bohužel spadl z motorky a utrpěl vážná zranění. Na místo vyjela záchranná služba a vzlétl i vrtulník, bohužel se ale vracel prázdný. Tomášovi už nebylo pomoci. 

Všechny Tomášovy známé zpráva zarmoutila. „Největší sympaťák, kterého jsem kdy poznala. Úžasně pozitivní člověk, vždycky se jen smál a předával na všechny pozitivní energii. Patří mezi ty nejlepší lidi, které jsem za svůj život poznala,“ napsala Lucie.

„Pro své blízké a kamarády by se rozkrájel. Nikdy nebyl nic problém. Vždycky se nabídl s pomocí, aniž by to od něj někdo očekával. Jeho úsměv mám a budu mít neustále před očima. Neznám člověka, který by ho neměl rád. Nezkazil nikdy žádnou legraci. Byl to prostě náš Bulík,“ popsala na facebooku. 

Koníček se mu stal osudným

Tomáš jízdu na motorce podle přátel zbožňoval. „Tvůj koníček se ti stal osudným, ale do poslední chvíle jsi dělal to, co nejvíc miluješ. Už ti nikdy nebudu moct namalovat srdíčko pro štěstí. Ty sis nás vážil a my si vážíme toho, že jsi tu pro nás byl a za to, jaký jsi by,“ dodala.

Není ale jediná, komu Tomáš chybí. „Sliboval jsi mi před týdnem, jak se brzy ukážeš v baru, a teď se nestačím divit. Pro mě jsi už v tu chvíli, co jsme si psali, byl slavnej FMX rider, ještě jsem Ti psal hlavně opatrně,“ vzkázal kamarád David do nebe. „Odešel jsi jako pán a pánem navždy zůstaneš v našich srdcích,“ doplnil.

Policie nařídila soudní pitvu

Tragickou nehodou se zabývá i policie. „Dne 6. července letošního roku, krátce před 17:30 hodin, došlo v obci Libež při freestylovém skoku k pádu muže z motorky. Následkem pádu muž utrpěl zranění neslučitelná se životem. Ve věci byla nařízena soudní pitva. Událostí se zabývají benešovští kriminalisté, kteří k objasnění události vyžádali znalecký posudek z oboru strojírenství, odvětví posuzování technického stavu motorových vozidel,“ řekla Blesku policejní mluvčí Veronika Čermáková. 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání