Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Co se dělo před a po nehodě, při které opilá Jitka R. (39) zdemolovala policejní vůz? Řidička se smála!

Aktualizováno -
10. července 2020
17:15
Autor: VaB, Michal Charbulák, Michaela Kalkusová, Tomáš Koníček - 
10. července 2020
05:02

Zfetovaná a opilá sedla za volant, při následné nehodě zabila policistu Pavola K. (†32). Jeho kolegové podle informací Práva však ženu (39) doposud neobvinili a dokonce ji propustili zpět na svobodu. Podle informací Blesku jde o Jitku R., matku dvou dětí. Na místě neštěstí měla prý ještě rádoby vtipné poznámky…

Vše měla začít hádka s manželem, před kterou se řidička (39) v neděli navečer dost »upravila«. „Kromě alkoholu před jízdou požila snad všechny dostupné drogy,“ popsal její stav policejní prezident Jan Švejdar.

Hádka s manželem?

Právě roztržka ženy s jejím bohatým chotěm cizí národnosti měla podle informací Blesku předcházet nehodě, která si vyžádala lidský život. A ačkoliv prý nebyla vůbec ve stavu, kdy by mohla řídit, sedla za volant. Hádka páru údajně vygradovala natolik, že se navzájem naháněli po Praze a ujížděli směrem k Průhonicím, kde bydleli.

Policisté tuto informaci na dotaz Blesku nevyvrátili ani nepotvrdili. První, drobnější nehodu měla opilá a zdrogovaná máma dvou dětí způsobit už v Nuslích. To ji ale v její zběsilé jízdě nezastavilo, a tak následovala druhá, tentokrát už bohužel tragická nehoda. Tu měla zavinit před začátkem dálnice D1 v úrovni Chodova.

Smrt a smích

Zatímco v autě, které nabourala, jeden policista zemřel a dva jeho kolegové byli vážně zraněni, ona sama vyvázla s poraněným zápěstím. Když vystoupila z auta, seděla na krajnici a měla se všem smát a mít vtipné připomínky. To jí policie ještě neřekla, že někoho zabila...

Venku na svobodě

Obvinění padlo až v pátek. Policejní prezident Jan Švejdar na twitteru uvedl: „Řidičce, která v neděli způsobila smrtelnou dopravní nehodu, bylo dnes sděleno obvinění hned pro tři skutky. Usmrcení z nedbalosti, těžké ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky.“ Žena ovšem nebyla vzata do vazby a vyšetřování probíhá na svobodě.

Video  Pražská policejní mluvčí Violeta Siřišťová prozrazuje další podrobnosti o hromadné nehodě v Praze.  - Blesk: Václav Burian
Video se připravuje ...

hanka549 ( 15. července 2020 14:03 )

Jako Mirka Němcová.

hanka549 ( 15. července 2020 14:01 )

karlos107 ( 13. července 2020 19:22 )

Podle předpisů, si má účastník dopravní nehody nebo pro zastavení kvůli poruše vozidla, obléct reflexní vestu a jít za svodidla, kvůli bezpečnosti !! Policajti co se pohybují po silnici na to vůbec nedbají, nějaké opatrnosti. Tak to dopadá, když si někdo myslí, že je nad Bůh. Pravě policajti při zastavování a pohubu v silničním provozu by měli být obezřetní a předvídat. Když vás zastavují, lezou před auto, aniž by tušili, v jakém stavu má řidič brzdy nebo reakci. Můžou si za to sami.

karlos107 ( 13. července 2020 19:10 )

elopapx ( 10. července 2020 19:07 )

Přesně tak.

Navíc politika by nebyla žádná škoda. je jich darmožroutů víc než dost.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání