Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Po „partě buzerantů“ Kupku ze silnice vytlačil kamion. Poslance dělily od tragédie centimetry

Autor: Sabina Dračková, vei - 
29. srpna 2020
19:10

Místopředseda ODS Martin Kupka zažil drama na silnici. Během jízdy na kole ho podle informací Blesk Zpráv málem srazil při předjíždění kamion. Jak starosta Líbeznic poté popsal, od srážky je dělily centimetry, poslanec naštěstí jen zavrávoral a sjel do dvoumetrové stráně. Nehoda se obešla bez zranění. Poslanec nyní kritizuje styl jízdy řidiče kamionu.

Martin Kupka se v posledních dnech rád chlubí na sociálních sítích svými cyklistickými jízdami po Středočeském kraji. Ty pořádá v rámci politické kampaně - rád by se totiž stal hejtmanem. S čím už se ale nepochlubil, je nehoda, která se mu stala začátkem týdne.

Fotografie „bandy“ ODSáků v modrých tričkách na kolech sdílí místopředseda strany každý den. Navštívili tak už Říčansko, Kladensko i Rakovnicko. V úterý ale na internetu mlčel. Podle informací Blesk Zpráv totiž poslanec na kole zažil perné chvilky. Jen tak tak se dokázal vyhnout předjíždějícímu kamionu. Jak Blesk Zprávám řekl mluvčí opoziční strany Václav Smolka, místopředseda Kupka neutrpěl na těle žádné zranění.

Nepřehledný úsek, kritizuje Kupka kamioňáka

„Jeden řidič náklaďáku mě tento týden vytlačil ze silnice,“ potvrdil Blesk Zprávám Kupka. K incidentu došlo na silnici u malé vesničky Dřínov, která je mezi Mělníkem a Kralupy nad Vltavou.

Starosta Líbeznic, který naštěstí vždy nasazuje při jízdě na kole přilbu, se hned také brání, že nešlo o jeho chybu. Naopak míní, že špatně se zachoval řidič kamionu. Kupkovi nezbylo nic jiného, než se vrhnout do asi dvoumetrové stráně, jízdu prý však „ustál“.

„Vytlačil mě ze silnice, a to jen proto, že se pustil do předjíždění v nepřehledném úseku,“ popisuje kriticky dramatickou situaci. Kamion měl cyklistu předjíždět ve chvíli, kdy se v protisměru objevil další náklaďák. Při snaze vyhnout se velké autonehodě se už na kolo zřejmě trochu zapomnělo.

„Naštěstí už mám na kole něco najeto, ale stát se tohle méně zkušenému cyklistovi, tak bychom byli k vážnému zranění nebo tragédii opravdu blízko,“ míní také Kupka. A zmiňuje i další věc, kterou podle něj udělal řidič špatně: „Experti říkají, že bezpečná vzdálenost pro předjetí cyklisty je 1,5 metrů. Tady jsme se bavili o centimetrech.“

Nepříjemnou zkušenost, ze které vyvázl v pořádku, Kupka bere jako možnost vyzvat ostatní k opatrnosti. „Buďme k sobě ohleduplní,“ vzkazuje prostřednictvím Blesk Zpráv a dodává: „Život přeci máme jen jeden. A takové neohleduplné předjíždění jej může zkazit hned řadě lidí.“ 

Zdá se, že nemilý zážitek Kupku neodradil. Ačkoliv by si mnozí po podobném štěstí v neštěstí dali možná raději pauzu, nebo jezdili méně, on z kola sesednout odmítá. „Za dva dny od té doby ujel na kole v rámci kampaně dalších víc než 100 kilometrů,“ odpověděl na dotaz Blesk Zpráv mluvčí Smolka.

Na kole schytal i „partu buzerantů“

Nepříjemnost spojenou s jeho cyklistickým koníčkem zažil poslanec Kupka i minulý týden. Šlo však pouze o nepříjemnost ve virtuálním světě. Manžel hejtmanky Středočeského kraje Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO), Jakub Pokorný, vyzyvateli své ženy v blížících se volbách vzkázal, že „je mu z něj na blití“.

„Dobrý den pane Kupka, připadá mi, že jste objevil zrovna kopec. Je mi z vás na blití a ještě vedle sebe toho knírače. Parta buzerantů,“ napsal manžel hejtmanky z vládnoucího hnutí k fotografii cyklistů z řad opoziční strany.

Manžel středočeské hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO) se pustil do jejího protikandidáta Martina Kupky (ODS). Manžel středočeské hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO) se pustil do jejího protikandidáta Martina Kupky (ODS). | reprofoto Facebook

„To takhle po 44 km a 11 obcích a městech sesednete z kola, otevřete internet a tam samé překvapení...“ komentoval společně s mrkajícím smajlíkem estrádu kontroverzního manžela političky Kupka. Manžel hejtmanky z hnutí premiéra Andreje Babiše má na kontě už kauzu s využíváním jejího služebního vozu. Seznam Zprávy upozornily, že ho používal k cestám do kadeřnického salonu, kde pracoval.

Jermanová se soupeři omluvila

Na Pokorného internetová slova reagoval pro Blesk Zprávy i premiér: „Vůbec jsem ten exces nepochopil. Paní Jermanová by si měla manžela doma srovnat a panu Kupkovi by se měli omluvit.“

Netrvalo to dlouho a hejtmanka šéfa poslechla. Manžela přitom bránila. „Manžel se nechal unést. Není politikem a nechal průchod svému rozhořčení nad útoky, které jsou proti mně dlouhodobě vedeny. Měl pocit, že se mne nikdo nezastane, byť máme za sebou v kraji mnoho úspěchů,“ sdělila Blesk Zprávám.

Kupkovi, který by chtěl po říjnových volbách usednout na její křeslo, napsala hejtmanka omluvu v SMSce. „Byl to tak hloupý útok, že se tím nechci víc zabývat. Omluvu paní hejtmanky jsem přijal. Prý jejímu manželovi ujely nervy a měl volit jiná slova. K tomu asi není co dodat,“ komentoval Kupka.

Video  Místopředseda ODS a středočeský zastupitel Martin Kupka vystoupil na podporu záchranářky Veroniky Brožové a středočeských záchranářů.  - CNC/Jan Zázvorka
Video se připravuje ...

Video  „Stát má lidem důvěřovat, ne je špehovat,“ komentuje rozšíření EET místopředseda ODS.  - Jakub Veinlich, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

gabreta ( 30. srpna 2020 12:28 )

Nemůžu si pomoc, ale mně jako parta ***ů přijdou taky!! Jen mi tam chybí Novotný s Fialou a byla by tam skoro celá členská základna!!!

bizon_pepa ( 30. srpna 2020 11:54 )

Máš rech. Dle normy může mít jízdní pruh šířku 3 metry. Pokud má auto 2 metry, tak je cyklista nepředjížditelný. Na to člověk nemusí být vypatlanec, aby začal vytvářet nenávistné nálady.

SCHWARZENBERG ( 30. srpna 2020 11:04 )

Ještě tam chybí srbská zlodějka Udřenina

Tajfun ( 30. srpna 2020 10:29 )

Ta fotka hovoří za vše sestava tří spasitelů Kupka,Vondra a Stan Jura,škoda,že tam není ten třepající se předseda Fiala na post předsedy vlády

.tg.bb ( 30. srpna 2020 10:26 )

Jestli spíš ta silnice nebude vhodná pro ten kamión (který si nejspíš zkracuje a zlevňuje cestu...)

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa