Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ve Slaném shořel barokní mlýn: Podle svědků ho někdo zapálil a zabarikádoval obyvatele uvnitř!

Autor: ČTK - 
6. září 2020
20:14

Ve Slaném na Kladensku hořel v noci na sobotu bývalý mlýn ze 16. století, který „nadivoko“ obývají bezdomovci. Jeden člověk se lehce popálil a skončil v péči záchranářů. Plameny napáchaly škodu za 800 tisíc korun, příčinu vyšetřovatelé zjišťují, řekla mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová. Místní spekulují o úmyslu.

Událost byla hlášena po 22.00 hodině. K požáru budovy, která v minulosti sloužila jako mlýn a kovárna, vyjelo osm jednotek. Požár zasáhl zhruba polovinu střechy o rozměrech 10 krát 15 metrů.

Půl hodiny po půlnoci se hasičům podařilo dostat požár pod kontrolu, po uhašení se zaměřili na rozebírání střešní konstrukce a vyhledávání a dohašování skrytých ohnisek. Zásah podle mluvčí skončil kolem 02.00 hodin. V neděli ráno slánští hasiči celý objekt znovu zkontrolovali a zlikvidovali několik lehce doutnajících míst ve střešní konstrukci.

„Objekt je dlouhodobě neobydlený, ale přebývají v něm lidé bez domova, kteří se zde nacházeli i tentokrát. Jednu lehce popálenou osobu si převzala do péče zdravotnická záchranná služba,“ uvedla Fliegerová. 

Podle informací webu tn.cz požár založil po hádce jeden z bezdomovců. Měl zabarikádovat vchod a objekt pak zapálit. Další okolnosti případu šetří policie.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání