Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vrah z Humpolce už seděl za pokus o vraždu! Za ubodání Danuše mu hrozí výjimečný trest

Aktualizováno -
16. prosince 2019
12:55
Autor: ČTK - 
16. prosince 2019
12:12

Z páteční vraždy servírky v Humpolci na Pelhřimovsku obvinila policie sedmačtyřicetiletého dělníka. V pondělí odmítl vypovídat před okresním soudem, který ho poslal do vazby. Za pokus o vraždu si v minulosti odseděl deset let ve vězení, souzený byl i kvůli majetkové trestné činnosti. Teď mu v případě prokázání viny hrozí až výjimečný trest. Novinářům to v Jihlavě řekl kriminalista Pavel Kubiš.

Policie se vraždou zabývá od 13. prosince. „Muž byl obviněný ze zvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného surovým způsobem, spáchaného v úmyslu sám sobě opatřit majetkový prospěch a spáchaného opětovně," řekl Kubiš. Muži hrozí 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

V restauraci, kde se vražda stala, zajistila policie desítky stop. Prověřovala také řadu lidí, kteří měli k restauraci nějakou vazbu, včetně těch, kteří měli v minulosti s personálem restaurace nějaký konflikt. Protože je restaurace částečně v rekonstrukci, byli mezi nimi i řemeslníci.

Kromě kriminalistů pracoval na místě i soudní znalec z oboru soudního lékařství. „Od začátku bylo zřejmé, že se jedná o poměrně brutální vraždu. Jak to na místě vypadalo a v jakém stavu byla poškozená, nechci a nebudu popisovat," řekl Kubiš.

Muž by v roce 1999 odsouzený k desetiletému trestu za pokus o vraždu ženy, kterou kvůli majetkovému prospěchu pobodal. Teď k němu kriminalisty přivedlo mimo jiné zranění ruky, které nedokázal vysvětlit. V restauraci nebyl poprvé.

Nějakou dobu bydlel v ubytovně, která je součástí restaurace. Je českým občanem a má trvalé bydliště ve Středočeském kraji. V Humpolci nějakou dobu pracoval a bydlel na ubytovnách. V minulosti byl sedmkrát soudně trestaný, kromě pokusu vraždy také kvůli majetkové trestné činnosti. Poslední podmíněný trest mu vypršel v roce 2012.

Policie ho zadržela v pátek odpoledne. Jeho trestní stíhání zahájila v sobotu večer, dnes ho soud poslal do vazby. Na Vysočině se letos staly čtyři vraždy. Ve všech případech policie podezřelé zadržela.

HledacPravdy ( 16. prosince 2019 13:12 )

Co se v mládí naučíš, v stáří jak když najdeš.. Byl zvyklý se takto dostat k rychlým penězům.. Tak dělal, co uměl.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání