Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Stařík ubil sousedku (†58) v Nové Vsi: Zdrcená dcera oběti promluvila! Šlo tragédii předejít?

Aktualizováno -
21. listopadu 2019
19:38
Autor: ČTK, VaB - 
21. listopadu 2019
12:43

Ve středu brzy ráno došlo v Nové Vsi v okrese Praha–východ k brutální vraždě! Muž (70) zde tupým předmětem zabil ženu (†58), která šla do práce! Podezřelý se k vraždě přiznal. Zabíjel prý kvůli vleklým sousedským sporům. Dcera uvedla, že muž její matce vyhrožoval dlouhodobě.

Ke středeční vraždě ženy v Nové Vsi u Prahy se přiznal její sedmdesátiletý soused. Důvodem byly podle policie dlouhodobé spory. V případě odsouzení muži hrozí 12 až 20 let vězení. Na verdikt si počká ve vazbě.

Mrtvou osmapadesátiletou ženu nalezl svědek ve středu ráno před jedním z bytových domů. Měla těžká poranění hlavy. Celý den na místě pracovali kriminalisté, podezřelého zadrželi ještě dopoledne. „Spolupracuje a podle všeho řešil tímto vyhroceným způsobem dlouhotrvající vzájemné sousedské spory,“ uvedla středočeská policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Video  Vražda v Nové Vsi: Muž (70) se přiznal, že zabil sousedku (†58)  - Blesk/Václav Burian
Video se připravuje ...

Žena byla zavražděna kolem páté ráno, když odcházela do zaměstnání, pachatel ji opakovaně udeřil tupým předmětem do hlavy. „Žena utrpěla velmi závažná poranění, kterým ještě před příjezdem zdravotnické záchranné služby podlehla," dodala mluvčí.

Zničil mi život...

Podle nepotvrzených informací FTV Prima měl muž útočit na sousedku sekerou, udeřil ji několikrát do hlavy, na kterou cílené mířil. „Každý den jí vyhrožoval. Říkal, že si na ni počká. A řekl jí, že ji zabije. Nezlobte se, ale on mi zničil život,“ řekl Primě zdrcená dcera zavražděné ženy.

Mezi zavražděnou a obviněným panovaly dlouholeté spory, podle svědka celých třicet let. „Furt něco, furt furt, nejdřív měli společný topení, to se pak odstřihli a udělali si vlastní. Pak zas kvůli zahrádkám,“ uvedl nejasně soused z domu odnaproti. 

Už jednou útočil! 

Pro Aktu.cz promluvil krátce po činu bratr zavražděné ženy, který doplnil šokující informaci. Podle něj mezi údajným útočníkem a jeho příbuznou už jednou ke krvavému konfliktu došlo. 

„Nebyla napadena poprvé, už se to stalo před pěti lety, také sečnou zbraní (údajně sekyrou, pozn. red.) a měla vážná poranění. Okresní soud pro Prahu-východ pana pachatele odsoudil k podmíněnému trestu. Takže vlastně neměl žádný trest. Dál se tady mohl pohybovat, vyskytovat. Zaplatil nějakou směšnou pokutu. Nic víc,“ řekl muž, podle kterého byl soused podivín a blázen. „Údajně si na ni počkal ráno, když šla do práce, a zavraždil ji,“ dodal zdrceně. 

Za těžké ublížení na zdraví měl agresor konkrétně dostat čtyřletou podmínku. Podle FTV Prima ale policisté k bytovce vyjížděli znovu před třemi lety, kvůli oznámení pro slovní napadání sousedy. Jenže situaci řešili jen jako přestupek, podle policie totiž nebyla naplněna skutková podstata trestného činu...

„U člověka, který už jednou zaútočil takto nebezpečným způsobem na druhou osobu a této osobě vyhrožuje zabitím, bych to bral jako trestný čin nebezpečného vyhrožování a pro tyto delikty měl být souzen, pak by zřejmě, ale to je spekulace, nemuselo dojít k tomu, k čemu nakonec došlo,“ řekl Primě bývalý kriminalista Josef Doucha. 

 

Monikay ( 21. listopadu 2019 20:20 )

jedině de od takového člověka odstěhovat co nejdál, ale ne každý má ty možnosti

1pravda1 ( 21. listopadu 2019 15:44 )

Ta justice je něco šíleného, za útok mačetou! - tu si normální člověk nepořídí, dostal podmínku, ................a nyní jsme se dozvěděli, že Dalík chodil možná do vězení jen na noc, a přes den ho prý hlídala majitelka penzionu, kde jí prý měl pomáhat jako údržbář. on, co je schopen si šroubovákem vypíchnou oko - lobbista ... celý den volný pohyb, pokoj v penzionu, jídlo z jídelního lístku - polívčička a pivečko bylo? Bez dozoru vězeňské služby!!! To by brali i neodsouzení - zadarmo dvouletý pobyt v penzionu s ubytováním a stravou. (ostatní vězni, když pracují mimo věznici, 8 hodin makat pod dozorem, pak potupná osobní prohlídka z pracoviště a šup na celu a do jídelny pro vězeňský tácek) - MODRÁ JUSTIČNÍ MAFIE MÁ STÁLE VŠUDE SVOJE LIDI, VŽDYŤ I NSZ ZEMAN A BRADÁČOVÁ BYLI DOSAZENI POSPÍŠILEM ZA ODS!

Jarabak ( 21. listopadu 2019 13:41 )

Tak já myslel, že se konečně dozvím, proč jí zabil a zase nic. Sousedské spory, to je široký pojem.

Monikay ( 21. listopadu 2019 13:35 )

bude mít tak trochu jiný domov důchodců

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání