Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

V Nemyčevsi střílel odsouzený recidivista! Seděl za pokus o vraždu

Aktualizováno -
18. června 2019
20:09
Autor: lm, ČTK - 
17. června 2019
20:55

Pokus o vraždu, násilnosti, přestřelka s policisty. Šílenec (34), který se v pondělí dostal v Nemyčevsi na Jičínsku do přestřelky s policií má pestrou minulost. Sousedům se pořádně oddychlo, že se policistům podařilo střelce zneškodnit. Podle místních totiž vesnici terorizoval.

O incidentu zpočátku informoval portál TN.cz, podle jehož informací obyvatele Nemyčevse vyděsila přibližně v půl šesté večer střelba v přilehlém lese. Přivolali proto policisty, kteří následným šetřením zjistili, že jeden z místních střílel na svém dvorku. Poté však došlo k nečekanému zvratu. 

Měl pálit krátkou zbraní 

„Když ho policie oslovila, obrátil zbraň proti nim a začal střílet,“ popsala TV Nova policejní mluvčí Iva Kormošová. Na místě zasahovalo několik vozů zásahové jednotky.

Policisté palbu opětovali a muže podle mluvčí postřelili, rozsah jeho zranění je podle všeho vážný, vzhledem k tomu, že pro něj musel letět záchranářský vrtulník. Nikdo další by podle dostupných informací neměl být zraněn. 

Podle místních oslovených televizí je střelcem muž, který byl nedávno propuštěn z vězení a údajně ho sužují psychické problémy. Dotyčný se podle místních také rád napije. Jestli v incidentu sehrál roli alkohol ale zatím jasné není.

Starosta obce s 340 obyvateli Pavel Berný incident ČTK potvrdil a řekl, že postřelený ve vesnici bydlí. „Domek je na okraji obce. Myslím si, že (lidé v obci) nebyli ohroženi. Probíhá šetření, víc k tomu neřeknu, nerad bych do toho nějakým způsobem zasáhl,“ řekl ČTK.

Údajně poseděl i ve Valdicích

Svědci slyšeli do pěti výstřelů, oblast kolem domu byla uzavřena. „Na místě byla zásahová jednotka, měl pistoli, byla tam přestřelka. Asi byl nalitý nebo zfetovaný, jinak si to vysvětlit neumím. Když jezdil na kole do práce, byl normální člověk,“ uvedl. 

Podle informací televize Prima šílenec střílel z nelegálně držené zbraně. Jeden z místních televizi řekl, že střelec ve vesnici platil za problémového. 

„Měl tady několik napadení, těžší ublížení na zdraví, údajně se asi před měsícem pokusil vykrást Jednotu někde v okolí,“ vysvětlil nejmenovaný obyvatel Nemyčevsi.

„Žil sám, s nikým moc nemluvil. Vím, že v minulosti byl zavřený ve Valdicích, někoho posekal mačetou sdělil Primě další soused. Policejní mluvčí televizi potvrdila, že byl výtečník v roce 2008 odsouzen k deseti letům odnětí svobody za pokus o vraždu.

Valdice jsou známé těžké vězení pro nejhorší kriminálníky, včetně těch odsouzených na doživotí. Svého času tu pobýval i Jiří Kajínek nebo Ivan Jonák, odsouzený za vraždu manželky. 

Pinocet ( 18. června 2019 03:47 )

Možná v tom působil alkohol mebo drogy? Každopádně to od toho střelce nebyl nejlepší tah, jak už zjistil. Ještě že nikoho netrefil.

Kovboj56 ( 17. června 2019 22:01 )

Kruci, náčelníku pošli je okamžitě na střelnici, aby si doplnili dovednosti v disciplíně: Střelba na pohyblivý terč.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání