Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Neskutečná zpráva pro Terezu od její soudkyně: Doživotí zrušeno, za pašování svoboda

Autor: rc - 
14. dubna 2019
05:01

Osm let za pašování devíti kilogramů heroinu dostala v Pákistánu Tereza Hlůšková (22). Pohledná Češka však stále doufá, že bude osvobozena. Podala proti svému rozsudku odvolání. Nadějí by se rozhodně neměla vzdávat, možné je totiž takřka vše… Nejvyšší soud v Láhauru osvobodil politika a podnikatele Hanifa Abbasiho, který se zapletl do drogové aféry stejně jako Tereza. Dostal doživotí a teď je volný. Díky stejné soudkyni, která bude soudit Terezu...

V lednu 2018 našli pákistánští celníci v kufru Terezy Hlůškové heroin. Pohledná Češka měla v úmyslu letět do Spojených arabských emirátů a posléze do Irska, ovšem místo toho skončila v tamním vězení. Po 14 měsících padl u soudu v Láhauru konečně verdikt. Pohledná Češka si má odsedět osm let!

Tereza, která měla ve svém zavazadle devět kilogramů heroinu, se však nehodlá jen tak vzdát. Představa osmi let strávených ve vězení, je pro ni nepředstavitelná, proto neváhala a proti rozsudku se odvolala. Naopak žalobce Aftab Ahmed se domnívá, že trest je velice mírný. „Chtěl bych, aby jí soud udělil maximální trest, tedy odnětí svobody na doživotí s dolní hranicí trestní sazby 25 let. Jde o závažný zločin pašování heroinu a Tereza dostala trest, jako by u sebe měla pouze surové opium,“ ohradil se vůči trestu.

Případ Terezy bude Nejvyšší soud projednávat tedy znovu, ovšem soudní stání bylo naplánováno až na 4. září, a jak se zdá, Tereza má se svým odvoláním šanci uspět. Před pár dny byl totiž Nejvyšším soudem osvobozen pákistánský obchodník a politik Hanif Abbasi. Ten stejně tak jako Tereza byl zadržen kvůli drogové aféře.

Abbasiho případ se táhne od roku 2010, kdy získal drogu pro svou společnost Gray Pharmaceutical, ovšem místo toho, aby ji použil k léčebným účelům, prodal 500 kg efedrinu pašerákům. V roce 2018 byl s dalšími devíti lidmi odsouzen.  Verdikt byl nekompromisní - doživotí a milionová pokuta!

Ovšem díky straně Pákistánská muslimská liga se ve čtvrtek dostal s dalšími sedmi lidmi na svobodu. V Abbasiho případu rozhodovala soudkyně Alia Neelum, která bude mít na starost i případ odvolání Terezy.

Video  Soud v Pákistánu vynesl verdikt za heroin: Tereza (22) se zhroutila v slzách!  - Blesk.cz
Video se připravuje ...

tesarl ( 16. dubna 2019 00:09 )

Díky, ale ani jedno slovo není českýho původu. Guláš je z madarského gulyás, gumáky od cummi z egyptského, granule je z latinského granula. Čeština nemá jediné slovo s G, nahradilo ho H. Kámoška se mě ptala, tý se zas ptala jiná známá nebo co.

ivuska1 ( 15. dubna 2019 22:16 )

V Blesku musi delat sama negramotna h .o .v .a. d. a. Srovnávat efedrin s heroinem muze opravdu jenom ***

vosavopruz ( 15. dubna 2019 21:48 )

Goebbels

prasanda1 ( 15. dubna 2019 20:46 )

Máš PID z psychiatrické indikace. Tak doufám, že to s tebou nesekne, když ti napíšu, že tvoje kámoška prazanda1 už nikdy nenapíše.

bobin135 ( 15. dubna 2019 20:39 )

tesarl:...tak co třeba gumáky, guláš, ***m, granule?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání