Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Pašeračka Tereza (22) Velikonoce protrpí v base: Speciální režim a kontrola hygieny

Autor: chal - 
19. dubna 2019
05:11

Blíží se Velikonoce, nejdůležitější křesťanský svátek, a přípravu na ně nepodceňují dokonce ani v muslimském Pákistánu. Zaměstnanci vězení Kot Lakhpat, kde už rok a čtvrt přebývá česká pašeračka Tereza Hlůšková (22), v káznici provedli generální úklid, aby bylo na Velikonoce všechno tip ťop. Průběh příprav přišel zkontrolovat kolega soudce Terezina případu Zafar Iqbal.

Tereza ve vězení chřadne, místo vytouženého návratu domů zůstává za mřížemi v muslimské zemi, a i když se jí dozorci snaží všemožně zvednout náladu, moc se jim to nedaří.

I když je v Pákistánu drtivá většina obyvatel muslimská, tamní obyvatelé podle všeho jiná vyznání respektují. Alespoň ve věznici Kot Lakhpat, kde Tereza Hlůšková tráví už rok a čtvrt, to tak je. Personál věznice se na velké křesťanské svátky vždy připravuje a vězňům se snaží co nejvíc vyjít vstříc při jejich oslavách.

V prosinci tak v Kot Lakhpat nechyběla vánoční výzdoba a tato situace se opakuje i o Velikonocích. „Zafar Iqbal šel v úterý zkontrolovat přípravy na Velikonoce. Podíval se i do vězeňské kaple. V pátek budou moct začít oslavy,“ sdělil Blesku pákistánský novinář Ali Aršád. Iqbal si při prohlídce rovnou posvítil i na hygienické podmínky ve vězení.

V káznici se podle Aršáda aktuálně nachází 132 křesťanských vězňů. Po dobu trvání Velikonoc budou mít všichni z nich jasně daný, speciální program. „Vstanou brzy ráno a budou se modlit. Pak si navzájem popřejí vše nejlepší,“ vysvětlil Blesku Aršád. V Pákistánu žijí asi čtyři miliony křesťanů.

Tereza po vynesení rozsudku propadla beznaději a podle Aršádova zdroje ve vězení na tom je hůř a hůř. Všimli si toho i zaměstnanci věznice, kteří se Tereze snaží zvednout náladu. „Dozorkyně darovaly Tereze překrásné pákistánské šaty, které si na Velikonoce může obléknout,“ řekl Aršád Blesku.

Stejně jako to bylo o Vánocích, je Tereza kvůli nadcházejícímu svátku čím dál smutnější. „Blíží se Velikonoce a ona je ve vězení a pláče. Chybí jí její rodina,“ sdělil Aršádovi jeho zdroj z vězení.

12x36je_dost ( 18. srpna 2019 14:06 )

Díky za adresu. Budu teď pár dní sr át do igelitky s celou rodinou a pošleme ji to jako vyjádření toho, čo jinak v životě ještě čeká, tedy jen sra čky

hasan evina ( 23. dubna 2019 20:30 )

Velmi pekne napísané, chudera Terezka, to teda bohvieako nedopadla...Budeme sa jej to snažiť aspoň trošku spríjemniť, adresu už máme, a to je hlavné...Ono by sa mohol dať poslať aj niaky ten balíček? Trebárs čokolády, žuvačky a tak , ja myslím že áno, len neviem , kolko kg môže maximálne obsahovať, myslím, že to sa dá zistiť úplne jednoducho na pakistanskom velvyslanectve ...

honzatrx ( 21. dubna 2019 01:46 )

Nechápu, že se tu stále řeší nějaká šlapka. Pašovala drogy ? Pašovala. Měla dostat 15 let a tečka, dál není co řešit, tím mělo vše skončit a nad ní se zavřít voda. Kdyby pachatelem byl nějaký chlápek, s ním by se nikdo nemazal a shnil by tam na doživotí.

la.ma ( 20. dubna 2019 09:07 )

píšu Terezce něco příjemného: Obtloustlá curvičko, dostalas jen příjemných 8 roků za to svinstvo, co jsi páchala. Jsi odpad společnosti, přesto se najdou dementi, kteří ti příjemně fandí - a to je zázrak. Pokud se vrátíš, jakožto projevený dement správně zapadneš do jejich příjemně dementního společnství, slušní lidé se vás straní.

pepisek1 ( 19. dubna 2019 23:13 )

Drž se Terko. Máš mnoho fanoušků. Soucítíme s tebou a myslíme na tebe Beruško i když tě mnozí osobně neznají. Máme tě rádi a v našich srdcích jsi s námi ať jsi kdekoliv. Moc ti přeji aby jsi se dostala ven. Pokud by tě nepustili v odvolacím řízení, pokusíme se dostat tě do EU. Pokusíme se o to sami. Babiš i kdyby chtěl tak by to nejspíše nestihl. Přeji příjemné prožití velikonoc, ať ti zajíček nadělí krásné sny ve kterých si hezky odpočineš. A na příspěvky a jejich autory kteří na tvoji adresu píší takové zvrácenosti můžeš zanevřít. Jsou publikovány odpadem společnosti, kteří ničí duše více než ten heroin sám. Vážená redakce blesku, nechte Terinku laskavě na pokoji. Jen tím posíláte vodu na mlýn odpadu společnosti potřebující se zvráceně projevit. Vážení příznivci Terezky, udělejte Terezce radost. Pošlete jí Nějaké přáníčko k velikonocům či blížícím se narozeninám a k tomu jí něco příjemného napište a třeba také něco namalujte. Lahore central jail Kot Lakhpat 38001 Lahore Pakistan

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání