Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Grázl z BMW Půček zůstává ve vězení: Na odškodném nezaplatil ani korunu!

Autor: chal, ČTK - 
10. dubna 2019
17:35

Sokolovský okresní soud nevyhověl žádosti Marka Půčka o podmínečné propuštění. Odsouzenec tak zůstává ve věznici v Kynšperku nad Ohří, kde si odpykává trest za sražení a usmrcení studentky Marušky (†21). Půček byl v době nehody pod vlivem alkoholu a od sražené dívky utekl. Policii se přihlásil až po 16 hodinách.

Soud opět zamítl podmínečné propuštění Marka Půčka, který v opilosti přejel autem a usmrtil dívku v Praze. Informoval o tom server iDnes.cz. Podle verdiktu Okresního soudu v Sokolově nedokázal Půček přesvědčivě prokázat, že se polepšil a povede po propuštění řádný život.

Půčkův advokát podal proti rozhodnutí námitku, takže o věci bude rozhodovat Krajský soud v Plzni. Půček si ve vězení v Kynšperku nad Ohří na Sokolovsku odpykává šestiletý trest, který mu vyprší 5. srpna 2020.

Půček žádal o předčasné propuštění z vězení podle serveru již počtvrté. Podle soudkyně Dany Kordíkové ale ze tří podmínek pro podmínečné propuštění splnil pouze jednu, a to absolvování potřebné části trestu.

„Odsouzený by měl prokázat, že se ve výkonu trestu dostatečně polepšil. A tato podmínka podle názoru soudu splněna nebyla," uvedla v odůvodnění. Půček také nepřesvědčil soud, že by po podmínečném propuštění vedl řádný život, což je třetí z podmínek.

Soudkyně rozhodla na základě znaleckého posudku psychologa Davida Kožíka, podle kterého je Půček nevyzrálý, má sebestředné rysy a je citlivý na negativní hodnocení. Notorický kriminálník však podle znalce není.

Podle lednových informací odsouzený dosud nevyplatil ani korunu z 6,5 milionů, které mu soud přikázal zaplatit jako odškodnění. Půček měl jen snížit dluh za soudní výlohy.

Půček v srpnu roku 2014, kdy mu bylo 24 let, srazil autem jednadvacetiletou dívku na autobusové zastávce na náměstí Kinských na pražském Smíchově. Řídil opilý, ve městě jel rychlostí 62 kilometrů za hodinu a nevěnoval se řízení. Vážně zraněné dívce, která následně zraněním podlehla, nepomohl a z místa nehody utekl. Policii se přihlásil až 16 hodin po tragédii.

Mladík policistům i soudu tvrdil, že nebyl opilý. Podle vyšetřovatelů se ale prokázalo, že večer a v noci před nehodou slavil narozeniny a vydatně pil alkohol. Doložily to i kamerové záznamy z restaurace, na kterých je patrné, že Půček pil pivo i tvrdý alkohol a na stole byl zřejmě kokain. Půček byl poté odsouzen k sedmi letům vězením, po odvolání mu soud snížil trest na šest let.

Půček měl i před nehodou problémy se zákonem a byl v podmínce za rozbíjení aut a výloh. Měl i 11 záznamů o přestupcích, například kvůli překročení rychlosti, ohrožení řidiče při přejíždění z pruhu do pruhu nebo telefonování při jízdě. Jednou už také přišel o řidičský průkaz.

verca21 ( 10. dubna 2019 19:20 )

No jo, tyhle sebestředný hov.da, co s nima ? Navíc potomek politruka, co dodat. To má zažraný pod kůží, ten se nezmění.

marlen52 ( 10. dubna 2019 18:22 )

stát se může v životě cokoliv ale to že utekl to mluví za všechno co v něm je a proto jsem ráda že zůstává tam kde je

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání