Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Soud rozdal tresty za křivé výpovědi svědků: Ochránit řidiče Půčka, který zabil Marušku (†21), se jim nepodařilo

Autor: ČTK, venu - 
17. srpna 2015
19:51

Dostali roční podmínečné tresty. Takto soud potrestal svědky, kteří křivě vypovídali v případu řidiče Marka Půčka. Verdikt však není pravomocný a svědkům běží lhůta na odvolání. Opilý Půček srazil a zabil mladou dívku – za to dostal šestiletý trest.

Svědek nebo soudní znalec musí podle zákona na rozdíl od obžalovaného říkat před soudem pravdu, jinak jim hrozí postih. „Oba byli odsouzeni k odnětí svobody v délce 12 měsíců,“ sdělila serveru mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 2 Marcela Pröllerová. Soud o trestu rozhodl už začátkem srpna. U jednoho obviněného soud stanovil podmíněný odklad výkonu trestu na 30 měsíců, u druhého na 36 měsíců.

Půček si za nehodu, od níž utekl, nyní odpykává šestiletý trest vězení. Městský soud v Praze mu v odvolacím řízení také na deset let zakázal řídit auto. Dva jeho kamarádi u soudu uvedli, že Půček večer před nehodou, kdy slavil narozeniny, pil jen malé pivo. Podpořili tak Půčkovu výpověď, že v době nehody nebyl opilý, ani pod vlivem drog. Soudkyně ale při hlavním líčení nechala přehrát kamerové záznamy z restaurace, kde parta mladíků slavila. Z nich je patrné, že Půček pil pivo i tvrdý alkohol a na stole byl zřejmě kokain.

Tragická nehoda na náměstí Kinských se stala loni 5. srpna brzy ráno. Pětadvacetiletý Půček vyjel ze zatáčky, nezvládl řízení a na autobusové zastávce srazil jednadvacetiletou dívku čekající na spoj, kterým chtěla jet na brigádu. Půček podle soudu porušil veškerá pravidla řízení vozidla, když řídil opilý, jel nedovolenou rychlostí 62 kilometrů v hodině a nevěnoval se řízení. Obžaloba Půčka vinila z nedbalostního usmrcení, neposkytnutí pomoci a ohrožení pod vlivem návykové látky. Mladík se po útěku od nehody přihlásil policii až o 16 hodin později.

salto ( 18. srpna 2015 09:09 )

Trochu bych jim ještě přitvrdil: týden by neměli dostat po večeři moučník

tochadda ( 17. srpna 2015 20:53 )

Tyhle tresty, pro všechny tři....je určitě převychovají,že už nikdy nebudou chlastat a fetovat....jenom to teď půjdou pořádně zapít, to leknutí, a hurá do ulic zase škodit

moiaza ( 17. srpna 2015 20:49 )

 Mafie rozhodla jak rozhodla. Proti verdiktu mafie nelze protestovat.

xindlceskej ( 17. srpna 2015 20:42 )

Česko je K,U.N-D=A¨H.Á-R!

verka1 ( 17. srpna 2015 20:41 )

Napište mi kdy nějaký soudní znalec za nepravdivý posudek dostal trest!? Za křivou výpověď roční podmínka? To je nějak málo! Tomu Půčkovi bych taky dala vyšší trest!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání