Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Vražda podnikatele Vladimíra (†61): Manželka promluvila o tom, jak ho našla s podříznutým hrdlem

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: shp - 
29. listopadu 2018
19:01

Komu mohl překážet? Slovenským Šamorínem otřásla vražda úspěšného podnikatele, vášnivého hráče tenisu a otce dvou synů Vladimíra (†61). Toho našla jeho manželka s podříznutým hrdlem a zahrabaného v listí. O nejhorším zážitku svého života nyní promluvila.

Vladimír odešel ze svého domu v pondělí o půl sedmé ráno. Chvíli se pak zdržel na hospodářském dvoře. Okolo půl desáté se ještě zastavil v kanceláři a poté ho už nikdo neviděl. Na jeho pracovním stole zůstalo množství nedokončené práce a v jeho pokoji byla připravená tenisová výstroj.

Manželka zavražděného podnikatele Novému Času prozradila, že byl Vladimír starostlivý, měl velký přehled a neustále se vzdělával. Podnikal roky v zemědělství, za což získal titul podnikatel roku. Pronajímal si pozemky, pěstoval na nich ječmen i pšenici a prodával je na další zpracování.

I když měl problémy, rodinu s nimi nikdy nezatěžoval. Všimli jsme si však, že tento podzim se chová jinak. Nechodil na otevřené prostranství a také přestal chodit plavat,“ řekla zdrcená manželka podnikatele. Před osudným pondělkem se rodině svěřil s problémy, které ho trápily.

Až tehdy se dozvěděli, že mu před pěti lety chtěl někdo zničit celou úrodu. „Otec to dal k soudu, který vyhrál. Nedělal to pro peníze, ale z principu,“ vysvětlil jeden z jeho synů. V osudné pondělí podvečer přišla podnikatelova žena domů z práce, ale manžel nebyl nikde k nalezení.

Volala jsme mu na mobil, nezvedal ho. Nejdřív jsem obvolala jeho kamarády a známé, protože se někdy zdržel. Večer o půl osmé se mi to nezdálo a šli jsme se synem na policii,“ vypráví Rybárová. Městská i státní policie hledala Vladimíra na základě lokalizace telefonu, bohužel bezvýsledně.

Rodina se ho proto vydala hledat také. „Něco před osmou ráno jsme přišli k lesoparku a viděli jsme tam zaparkované jeho auto, ale manžel v něm nebyl, ani v kufru. Něco mi říkalo, že tam někde musí být, rozběhla jsem se směrem k lesu a hned jsem ho uviděla,“ dodala manželka se slzami v očích.

Policie zahájila trestní stíhání pro vraždu. Vladimír měl totiž podříznutý krk. Nůž nebyl nikde k nalezení a jeho tělo bylo zahrabáno listím. „Pro přesné zjištění smrti byla nařízena pitva,“ uvedla trnavská krajská policejní mluvčí Martina Kredatusová.

Mrdka ( 21. ledna 2019 23:13 )

ASI MÁ BABIŠ ZÁLUSK NA JEHO POZEMKY. TAK HO NECHAL ZAKLEKNOUT JAKO V MINULOSTI JINÉ PODNIKATELE.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání