Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nezvěstného mafiána našli po 15 letech zakopaného pod mrtvolou. V bundě, ve které ho popravili

Mafiána Bélu objevili po 15 letech zakopaného v zemi.
Mafiána Bélu objevili po 15 letech zakopaného v zemi.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: lm - 
23. listopadu 2018
16:53

V 90. letech patřil k nejvlivnějším členům slovenské mafie, po přelomu tisíciletí ale náhle zmizel. Až nyní policisté obávaného Bélu Écsi vypátrali. Patnáct let ležel pod zemí, vypadal však, jako by zemřel mnohem později.

K hrůznému nálezu došlo na poli mezi obcemi Malé Dvorníky a Jahodná, v oblasti, které se přezdívá "mafiánský hřbitov u obce Čotfa". Obávaný člen klanu Papáyovců tu ležel zakopaný pod jiným tělem, které patrně patřilo bílému koni mafiánů.

Nález šokoval i ostřílené vyšetřovatele Národní kriminální agentury. Čekali, že tu po takové době najdou jen kosterní pozůstatky, Béla Écsi ovšem vypadal, jak by byl mrtvý jen pár let. Byl omotaný několika vrstvami igelitu a měl na sobě stále oblečené věci z 9. dubna 2003, kdy se ztratil.

Écsi přitom čtyři roky jako zázrakem předtím unikl hrobníkovi z lopaty. V roce 1999 se jen taktak vyhnul krvavému masakru v baru Fontána v Dunajské Strede. V březnu sem vtrhli v převlečení za policisty "Šatorovci" a samopaly vystříleli téměř celý klan Papayovců. Béla Écsi však krátce předtím z baru odešel s tím, že mu v kartách nepřeje štěstí a odešel do blízkého kasina.

V roce 2003 už však konkurenčním mafiánům neunikl. Našli ho v Bratislavě, postřelili ho a uškrtili. Jeho tělo pak převezli a zakopali. Po několika letech ho ale znovu vykopali a převezli k Čotfě. Nebýt výpovědi jednoho z obžalovaných, policisté by nejspíš jen tak jeho ostatky nenašli.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání