Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Mafiánskému klanu zbourali 8 domů: Zlaté sochy, trůn kmotra i další luxusní vybavení policie zabavila

Autor: ČTK, dce - 
21. listopadu 2018
18:00

Za asistence několika stovek policistů začali ve středu nad ránem v Římě s demolicí osmi rodinných domů, které patří mafiánskému klanu Casamonica. Na akci osobně dohlíží starostka italské metropole Virginia Raggiová, podle níž má být zbourání domů postavených před 30 lety bez potřebných povolení vzkazem, že radnice už nebude zločineckým skupinám nezákonné jednání tolerovat.

"Dnes slaví město Řím historický den... Tyto budovy se staly symbolem bezmocnosti slušných občanů tváří v tvář kriminalitě," napsala na facebooku Raggiová.

Na demolici osmi domů, které stojí na západním předměstí Říma poblíž filmových studií Cinecittá, dohlíží 600 policistů.

Klan Casamonica je neznámější mafiánskou skupinou v Římě. Jeho členové patří k romské menšině a úzce spolupracují i se známějšími mafiánskými skupinami, jako jsou jihoitalské Camorra a 'Ndrangheta. Klan Casamonica vzbudil obrovskou negativní pozornost v roce 2015, kdy se v Římě konal pompézní pohřeb jeho někdejšího bosse. Policie i vedení města pak musely čelit kritice, že konání okázalé akce nedokázaly zabránit.

Velká akce začala už v úterý zabavením domů a majetku uvnitř. Ve vilách žilo asi 30 lidí, které úřady vystěhovaly. Policisté zde rovněž našli drogy. Vybavení domů navíc nebylo nijak prosté - sochy tygrů, zlaté hodinky, luxusní starožitná křesla, kazetové stropy, křišťálové lustry, postele s nebesy, kýčovitá keramika a dokonce i dětská postýlka ve stylu Ludvíka XVI. No snad jste si nemysleli, že by mafie spala v posteli z velkoobchodu...

petrw ( 22. listopadu 2018 07:56 )

offlina a nebudou makat a nebudou super Virginia Raggiová tak by to mělo byt i v Cr

offline ( 21. listopadu 2018 22:41 )

I když mají cikáni miliony, stejně to tam vypadá jako u cikánů.

lambrika ( 21. listopadu 2018 22:09 )

ty to znáš co ? bydlíš na Luníku IX !!!!!

hanka666 ( 21. listopadu 2018 21:15 )

A nahnat je šmejdy do práce, aspon 8 hodin denně. To by byl ten největší trest.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání