Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Pohřeb popraveného mafiánského bosse: Playmate museli podpírat, rodina zakázala výzdobu

Autor: rc - 
5. listopadu 2018
18:15

V neděli se v Athénách konal pohřeb mafiánského bosse Johna Macrise (†46), který byl ve středu zastřelen před svou luxusní vilou. Přestože se smutečního obřadu zúčastnily desítky lidí včetně celebrit, rodina si nepřála, aby smuteční hosté nosili věnce či květiny a aby byl kostel jakkoliv vyzdoben. Na pohřbu nechyběla ani vdova po »králi podsvětí«, bývalá playmate Viktoria Karyda, kterou museli při cestě do kostela podpírat.

Desítky smutečních hostů z řad celebrit a postav, které se často ocitají v hledáčku policie. V Athénách se v neděli konal pohřeb drogového bosse Johna Macrise, který byl v Řecku znám pod přezdívkou Australos, tedy Australan. Rodák od protinožců byl v minulosti v Sydney králem podsvětí, před časem se však přestěhoval do Řecka, aby začal nový život. „Už nemám vůbec žádné vazby na podsvětí,“ tvrdil v roce 2009 Macris.

V roce 2016 si Macris vzal bývalou řeckou playmate Viktorii Karydu, s níž vychovával dvě děti. „To byla nejkrásnější chvíle v mém životě. Jsem velmi šťastná, že jsem potkala muže mých snů. Naše děti chtěly, abychom se vzali, a byl to velice radostný den,“ uvedla tehdy Viktorie.

Jak se ale zdá, Macrise nakonec stejně dohnala jeho temná minulost. Ve středu byl zastřelen před svou luxusní vilou nacházející se asi třiadvacet kilometrů od Athén. Macris zrovna nasedal do svého vozu, aby se zúčastnil slavnostního otevření svého podniku, když ho zasáhlo celkem šest kulek.

Jeho manželka byla zrovna na módní přehlídce, když se o tragédii dozvěděla. Policie okamžitě zahájila vyšetřování, které je zavedlo až na ostrov Mykonos, kde zřejmě měl Macris rozjeté další výdělečné podnikání. Strážci zákona se v současné chvíli snaží zjistit, zdali jeho smrt nemá spojitost s řeckou mafií. „Nebál se ničeho. Neřekl nám, že dostával výhrůžky smrti,“ řekla vdova pro britský list Daily Mail s tím, že nevěděla nic o manželových obchodech ani jeho mafiánské minulosti. Po tragické manželově smrti se rozhodla, že se přesune do ústraní. Podle všeho se chystá přestěhovat do Sydney.

V neděli se však s dcerou Alexandrou a synem Achilleem zúčastnila velkolepého pohřbu. Zdrcenou vdovu, která se sotva držela na nohou, museli na schodech vedoucích do kostela Agios Nectarios podpírat. Smutečního obřadu se zúčastnilo přibližně čtyřicet hostů. Všichni dorazili v tradičních černých barvách, ale nikdo nedržel v rukách smuteční květiny ani věnce. Rodina si to nepřála. Přesto se však našli tací, kteří přání rodiny ignorovali. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání