Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Snímky truchlícího psa George Bushe staršího (†94) dojaly celý svět: Pes se od pána nehnul ani po jeho smrti

3. prosince 2018
20:50

Úmrtí amerického prezidenta George Bushe staršího (†94) nezarmoutilo jen jeho rodinu a přátele. Smutek byl vidět i na jeho psovi Sullym, který u páníčkovy rakve proležel celý den. „Mise splněna,“ okomentoval dojemný snímek mluvčí zesnulého prezidenta.

Pes je nejlepší přítel člověka a svému pánovi je věrný „až za hrob“. Obě tvrzení více než dobře potvrdil labrador Sully, který říkal pane Georgi Bushovi staršímu. Pejsek Sully se od svého pána nehnul ani po jeho smrti. Dojemné snímky čtyřnohého přítele obletěly sociální sítě a dojaly doslova celý svět.

Labrador byl svému pánovi oddaným společníkem a pomocníkem. Jelikož George Bush starší trávil poslední roky upoutaný na invalidní vozík, šikovný pes se mu opravdu hodil. Sullyho dostal začátkem letošního roku, protože umí na povel přinést předmět nebo otevřít dveře. Když teď ztratil páníčka, bude pomáhat zraněným vojákům.  

Sully dostal jméno po hrdinném pilotovi Chesleym „Sully“ Sullenbergovi, který nouzovým přistáním na řece Hudson v roce 2009 zachránil 155 pasažérů letadla. Nositel takového jména je zkrátka předurčen pomáhat lidem.

Rakev s Bushovým tělem je vystavena ve washingtonském Kapitolu, kde se s ním může až do středy loučit veřejnost. V Národní katedrále ve Washingtonu následně proběhne státní pohřeb za účasti prezidenta Trumpa.

Další loučení proběhne během čtvrtka v Texasu, kde Bush žil, a to nejprve v episkopálním kostele sv. Martina v Houstonu, pak na univerzitě ve městě College Station. Tam jej také na pozemku jeho prezidentské knihovny uloží k věčnému spánku vedle jeho životní lásky Barbary.

karlos107 ( 3. prosince 2018 23:57 )

Blesku plesku chce se mi blejt !!! Vy dementi, tento příběh patří úplně k jiné situaci. Ten naaranžovaný pes u rakve je sprostý podvod a vy tomu věříte? Nebo si myslíte že si zvýšíte karmu? Hlupáci

Zobrazit celou diskusi