Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bratr zavražděného Kuciaka (†27) promluvil: Obviněným se podíval do tváří

1. října 2018
15:13

Konečně se jim podíval do tváří. Bratr zavražděného slovenského investigativního novináře Jána Kuciaka (†27) u soudu poprvé spatřil čtyři obviněné, kteří jsou podezřelí ze smrti jeho sourozence. Jozef Kuciak promluvil o emotivním setkání.

V případu vraždy Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové (†27), kteří se chtěli brzy brát, zůstávají ve vazbě čtyři lidé. V neděli o tom rozhodl Specializovaný trestní soud v Banské Bystrici. Tomáš Sz., Miroslav M., Zoltán A. a Alena Zs., kterou viní z objednávky vraždy, jsou ti, kteří zůstávají za mřížemi, uvedl web Pluska.sk.

Policisté je k soudu přivedli v poutech. Mladší ze sourozenců Kuciakových promluvil o tom, co prožíval, když poprvé viděl lidi, kteří měli brutálně a chladnokrevně popravit jeho bratra a budoucí švagrovou. „Pohled na lidi, které dnes soud poslal do vyšetřovací vazby, ve mně vzbudil mnoho emocí – hněv, zlost, pochybnosti, kousek naděje…,“ napsal na sociální síti.

Zaseli do nás chaos, ale toto není východisko z něj,“ dodal Jozef. Zároveň přidal důležitý vzkaz. „Nezapomeňme na to podstatné… kdo a proč Janka umlčel… kvůli tlumočení to nebylo… toto je jen začátek nitky… výš už to půjde hůře… Prosím, nepřestávejme!“ zněl. Ján Kuciak a jeho snoubenka byli chladnokrevně popraveni 21. února letošního roku v obci Veľká Mača.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání