Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Neočkovaná Megan se stala obětí covidu krátce po porodu. Rodina shání dárkyně mateřského mléka

Autor: tsv - 
3. prosince 2021
21:45

Neočkovaná matka šesti dětí Megan Richardsová (†32) z amerického Missouri podlehla covidu. A to jen pět měsíců po porodu nejmladšího syna, kterého v té době ještě kojila. Rodina nyní shání dárkyně mateřského mléka a prosí veřejnost, aby se nenechala odpůrci očkování odradit od vakcíny.

Megan Richardsová chtěla svého syna Mylese kojit minimálně do jeho prvních narozenin a svého cíle se držela až do konce života. „Byla to jedna z věcí, které pro miminko chtěla nejvíc. Bylo to pro ni důležité, takže to bylo důležité i pro mě,“ řekl pro pořad Good Morning America vdovec Michael Richards.

„Poté, co onemocněla, jsem se ji snažil držet v posteli, aby odpočívala. Mluvil jsem s ní o tom, že možná nastal čas přestat odsávat mléko, a ona odmítla. Používala odsávačku, aby mohla našeho syna dál krmit,“ vzpomínal Michael.

Zatím má rodina jen 12 litrů mléka pro miminko

Rodina zatím získala necelých 12 litrů mateřského mléka, k dosažení cíle bude ale podle odhadu potřebovat dalších necelých 300. Dary koordinuje Michaelova švagrová Brittany Eppenaurová, která podle vlastních slov obdržela téměř tři sta e-mailů od žen, co by rády přispěly.

„Je úžasné vědět, že tolika matkám záleží na tom, aby pomohly splnit přání mé sestře,“ řekla serveru Eppenaurová. Od jedné z matek rodina spolu s mlékem dostala i malý mrazák.

Postavila se a omdlela

Covidem se v půlce listopadu nakazila celá rodina, většina z jejích členů se však potýkala jen s lehkými příznaky. Malý Myles musel na několik dní do nemocnice kvůli dehydrataci, brzy nato se ale mohl vrátit domů.

Meganin stav se začal zhoršovat postupně. Původně mírné symptomy nákazy začaly eskalovat a po několika dnech musela být urychleně převezena do nemocnice. „Vyšel jsem z domu, abych zavolal záchranku, a když jsem se vrátil, Megan ležela na zemi v obýváku,“ popsal Michael.

„Náš nejstarší syn řekl, že se postavila, řekla, že se necítí dobře, a omdlela,“ pokračoval. V nemocnici jí lékaři diagnostikovali zápal plic, podle Michaela se ale očekávalo, že se její zdravotní stav brzy zlepší.

Druhý den ráno zavolali Michaelovi z nemocnice s tím, že se jeho manželce nečekaně přitížilo. V momentě, kdy dorazil do nemocnice, museli lékaři začít s resuscitací. Zákeřné nemoci podlehla ještě ten den.

Očkování oddalovali

„Byla to dokonalá matka. Všechno, co dělala, dělala pro děti,“ řekl novinářům Michael. „Svoje termíny očkování jsme oddalovali, abychom mohli strávit víc času s dětmi. Všechno se točilo kolem nich,“ hlesl.

Rodina nyní prosí veřejnost, aby se vakcíně nebránila. „Lituji toho, že jsem ji nedonutil se nechat naočkovat,“ přiznal Michael.

V dobrém na ni vzpomíná celá rodina včetně Eppenaurové. „Moje neteř měla narozeniny prvního prosince a při organizování oslavy jsme potřebovali osm lidí na to, co ona zvládala úplně sama. Nevíme, jak se jí vyrovnáme, ale pokusíme se o to,“ dodala.

Video  Šéfka asociace sester Šochmanová: Odmítači mezi zdravotníky jsou obrovsky nekolegiální. Povinné očkování má logiku  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Jirik-ta ( 4. prosince 2021 17:54 )

Kdo se včas nenaočkuje a zjistí že vakcína není potřeba. Bude beznadějně ztracen.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa