Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Kardinál skončil na plicní ventilaci. Odmítal očkování a věřil v mikročipy ve vakcínách

Autor: vja - 
17. srpna 2021
13:00

Kardinál Raymond Leo Burke byl hospitalizován s nákazou covid-19 a připojen na umělou plicní ventilaci, uvedl o víkendu jeho oficiální účet na twitteru. Stále není jasné, zda byl církevní hodnostář proti covidu naočkován. Burke je výrazným kritikem papeže Františka a v roce 2014 byl přeřazen z nejvyššího vatikánského soudu na nižší post. O události informoval web CNN.

Ve svém tweetu z 10. srpna Burke, hlasitý kritik očkování proti covidu-19, oznámil, že byl pozitivně testován na koronavirus, a uvedl: „Díky Bohu, pohodlně odpočívám a dostává se mi vynikající lékařské péče.“ Není jasné, zda byl kardinál, kterému je 73 let, proti koronaviru očkován.

Burke, kardinálský prelát římskokatolické církve, se měl v uplynulých týdnech zúčastnit několika mší ve Svatyni Panny Marie Guadalupské v La Crosse ve Wisconsinu, které je zakladatelem.

V homilii pronesené ve svatyni Panny Marie Guadalupské v prosinci 2020 Burke označil covid-19 za „tajemný virus z Wuchanu“ a řekl, že „byl využit určitými silami, nepřátelskými vůči rodinám a svobodě států, k prosazování jejich ďábelských záměrů“.

V květnu 2020 Burke vystoupil na Římském fóru o životě a uvedl: „Očkování samo o sobě nemůže být občanům vnucováno totalitním způsobem. Když se stát chopí takové praxe, narušuje tím právní integritu svých občanů. Stát sice může poskytovat rozumné předpisy k ochraně zdraví, ale není konečným posuzovatelem zdraví, tím je pouze Bůh. Cokoli stát navrhne, musí respektovat Boha a jeho zákon.“

Burke ve svém vystoupení na Římském fóru o životě také zopakoval nepodložená tvrzení, dokonce přednesl několikrát vyvrácený názor, že vakcíny proti covidu-19 mohou být nositelem pro skryté mikročipy, které činí očkované osoby náchylnými ke státní kontrole.

„Existuje jisté hnutí, které trvá na tom, že nyní musí být každý očkován proti koronaviru, a dokonce že je třeba každému člověku umístit pod kůži jakýsi mikročip, aby mohl být kdykoli kontrolován, pokud jde o zdraví a o další záležitosti,“ tvrdil Burke.

Náboženský komentátor CNN Edward Beck v pondělí označil tyto konzervativní názory za „výjimečné“ a uvedl, že mezi lidmi, s nimiž se pravidelně setkává, nejsou běžné.

„Myslím, že většinou katolíků jsou kardinál Burke a někteří další velmi pravicoví biskupové vnímáni jako scestní, zejména v této otázce. Byť mají nějaké stoupence, kteří naslouchají tomu, co říkají, rozhodně si nemyslím, že mají velký vliv na smýšlení katolické náboženské obce,“ řekl otec Beck.

Pracuji ve třech farnostech a prakticky všichni, s nimiž jsem mluvil, se nechávají očkovat, a pokud se nenechávají očkovat, je to ze zdravotních důvodů, ne proto, že by církev říkala něco, nad čím by se rozmýšleli. Takže si opravdu nemyslím, že by postoje kardinála Burkeho a jemu podobných měly v tuto chvíli u většiny římských katolíků velký efekt,“ dodal otec Beck.

Video  Papežovi ujely nervy: František udeřil ženu, která ho tahala za ruku  - Reuters
Video se připravuje ...

rezacek ( 4. července 2022 23:32 )

No to musí být vůl jak anděl. Skoro jako ti naší Dukové a Graubnerové.

ingmarie ( 19. srpna 2021 13:00 )

Nebezpečný pomatenec jako zpěvačka a profesionální čarodějnice Csáková

strejda777 ( 19. srpna 2021 07:57 )

Tak on " věřil v mikročipy ve vakcínách?". Já myslel, že věří jen v Boha!?

Melberi ( 18. srpna 2021 19:09 )

Dobře mu tak.

kdoasi ( 18. srpna 2021 12:18 )

Až nás přestanou média masírovat, přestanem se vyjadřovat. Tohle uz je nechutná sračkoidní propaganda😡

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa