Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C

Ivermektin zabírá, ale není registrovaný: Lékaři u sv. Anny v Brně s ním úspěšně léčí

Autor: Jiří Nováček - 
23. února 2021
14:12

Lékaři z covidového oddělení I. interní kardioangiologické kliniky Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně úspěšně vyzkoušeli u 30 pacientů s onemocněním COVID-19 lék ivermektin.

„Diskutované antivirotikum podali pacientům s těžším průběhem nemoci,“ řekla mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

Ivermektin podávali lékaři vybraným pacientům již od listopadu 2020. „Zatím se jedná o malý počet pacientů na to, abychom mohli dělat ucelené závěry. Nicméně tolerance léčby byla velmi dobrá a nežádoucí účinky minimální. Zdravotní stav velké většiny pacientů se po užívání ivermektinu a ve spojení s další léčbou podařilo zlepšit natolik, že mohli být propuštěni domů,“ zdůraznil primář Michal Rezek.

Lékaři od sv. Anny mají v úmyslu v léčbě ivermektinem pokračovat. „Ivermektin je levnější než ostatní léky, ale nyní je obtížně dostupný, protože v České republice zatím není registrovaný,“ konstatoval primář Rezek.

VIDEO: Blatný: Situace v Česku se zhoršuje, chybí lůžka JIP. A hrozí uzavírky dalších okresů.

Video  Blatný: Situace v Česku se zhoršuje, chybí lůžka JIP. A hrozí uzavírky dalších okresů  - Blesk Zprávy / ČTK
Video se připravuje ...

frantacizek ( 23. února 2021 14:54 )

otázkou času, kdy se nějaký preparát objeví, je to fakticky jen vir..nicméně nemůžeme zahltit nemocnice. Ale tohle by měl Andrej nyní shánět, kde se dá a náš SUKL rychle schvalovat tady. to je druhá cesta, vedle lockdownu, jak rychle ustálit stav přetížených nemocnic..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa