Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šéf VZP Kabátek zůstane v čele pojišťovny. Očkovat se nechal na doporučení lékaře

Autor: ČTK - 
25. ledna 2021
13:25

Ředitel Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) Zdeněk Kabátek zůstane ve své funkci. Správní rada jej podpořila a shodla se na tom, že nepovažuje jeho přednostní očkování za porušení právních předpisů. Předsedkyně správní rady Věra Adámková (ANO) novinářům řekla, že ředitel se nechal očkovat po doporučení svého ošetřujícího lékaře kvůli určité diagnóze. O jakou diagnózu se jednalo, předsedkyně neupřesnila.

Kabátek už dříve řekl, že se nechal očkovat především proto, že chtěl ochránit kolegy a zdravotníky, se kterými se denně setkává. „Důvod (k očkování) je mezi lékařem a pacientem,“ řekla v pondělí Adámková. Doplnila, že správní rada o odvolání Kabátka nehlasovala. Po konzultaci s právníky přijala usnesení, že Kabátek neporušil účinné právní předpisy.

Kabátek kvůli přednostnímu očkování sklidil kritiku. Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) řekl, že každý slušný člověk by na to měl reagovat a že Kabátek by měl vyvodit důsledky sám pro sebe.

Kvůli postupu při očkování ve Státním zdravotním ústavu už rezignoval jeho ředitel Pavel Březovský. Důvodem byly informace, že se v ústavu očkovali vedle zaměstnanců i jejich příbuzní. Kvůli očkování v SZÚ pak ministr zdravotnictví odvolal svou náměstkyni Alenu Šteflovou, která se nechala přednostně očkovat společně s manželem.

dynaty ( 25. ledna 2021 14:09 )

překvapilo vůbec někoho, že nebyl odvolán? Bylo by zajímavé vědět jaká zdravotní
péče je hrazena správní radě a jejich rodinným příslušníkům, potažmo známým. A že se nezmínil pan "zodpovědný" kvůli jaké diagnoze dostal doporučení k očkování je to
komedie, bohužel černá

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa