Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zdravotní sestřička Daniela (†34) se nakazila koronavirem: Když to zjistila, spáchala sebevraždu!

Autor: ran - 
27. března 2020
08:43

Italka Daniela Trezziová (†34) donedávna pracovala jako zdravotní sestra v jedné z nemocnic v severoitalském regionu Lombardie těžce zasaženém nemocí COVID-19. Bohužel si vzala život poté, co také u ní byla testem zjištěna přítomnost koronaviru. Mladá žena se údajně zabila kvůli výčitkám z toho, kolik lidí sama nakazila.

Jednotka intenzivní péče v nemocnici San Gerardo ve městě Monza nedaleko Milána patří k nejpřetíženějším v celé Itálii. Právě v řadách tamního personálu došlo k sebevraždě. Píše o tom britský Mirror.

Personál nemocnice je pod silným dlouhodobým tlakem a stresem. Když se zdravotní sestra Daniela Trezziová po testování dozvěděla, že je nemocná, a tedy sama roznašečkou nákazy, došlo u ní zřejmě ke zkratu. Hrůza z toho, kolik lidí asi infikovala, ji dohnala k jejímu tragickému činu. 

Lidé z ženina okolí vypověděli, že po celou dobu statečně zůstávala v první linii boje s nákazou. Stres z odpovědnosti a všudypřítomné smrti na ni ale prý už viditelně silně doléhal. Po zprávě o tom, že je nakažená, se její psychický stav ještě zhoršil. Informace o pozitivitě hrála při jejím psychickém rozpoložení roli pomyslné poslední kapky. 

Nebyla první

„Vyjadřujeme naši velkou bolest a šok ze sebevraždy naší mladé kolegyně. Jménem všech našich 450 000 členů vysíláme za rodinou Daniely hodně síly, všichni na ně v jejich zármutku myslíme,“ stojí v prohlášení italské Federace pracovníků ve zdravotnictví. Ta podle Mirroru upozornila také na fakt, že několik dní před smrtí Daniely si už vzala život jiná zdravotní sestra v Benátkách. 

 „Hluboce lituji smrti naší kolegyně,“ uvedla Mario Aparone, ředitelka nemocnice San Gerardo, a dodala, že „se případem stále zabývají vyšetřovací orgány.“ Jak uvedlo  italské ministerstvo zdravotnictví, v zemi již na COVID-19 zemřelo přes 7,5 tisíce lidí z celkového počtu více než 74 tisíc nakažených.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry: 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence: 284 016 666. Děti a mladiství se mohou obrátit na Linku bezpečí: 116 111.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa