Jenže co dělat, když se vám přihodí něco nečekaného, rozbije se pračka, dítě jede na školu v přírodě, potřebujete doplatek u zubaře a podobně.  Co potom, když potřebujete peníze urgentně? Vždy máte několik možností, můžete si půjčit v bance, ale to není rychlé. Navíc banky mají poměrně přísná pravidla pro výši doložení příjmu.

Pokud nemáte čas čekat několik dnů na vyjádření banky k vašim potřebám, máte obvykle jen jednu možnost. Musíte se obrátit na nebankovního poskytovatele půjček. Jak již název odpovídá, jedná se o nebankovní společnosti a klienti si často kladou otázku: „Je to bezpečné? Mám si zde opravdu půjčit?“ Odpověď je, ano, ale s rozmyslem a rozvahou. Níže se podíváme na půjčky Provident, Feratum a creditON.cz

Obecně, velké množství těchto společností je mezinárodních a stojí za nimi silné finanční skupiny, takže rozdíl mezi nimi a bankou je jen v typu produktu, který banky nenabízí. Určitě si při výběru společnosti stanovte priority.

Autor: www.crediton.cz

Co je zárukou dobré a spolehlivé rychlé půjčky?

1)       Mezinárodní působnost – zaručuje, že společnost se řídí platnými zákony ČR

2)       Zákaznické centrum – jistota, že nejste obsluhováni automatem a v případě potřeby se dovoláte skutečným lidem, kteří s vámi řeší vaše potřeby.

3)       Možnost ověření si, co se bude dít, když nebudete mít peníze včas – případná možnost splátek.

4)       Zodpovědnost společnosti, která vám půjčí – ti co půjčí bez toho, zda máte příjem, nemusí být důvěryhodní.

5)       Transparentní smlouva, která obsahuje všechny potřebné náležitosti.

My jsme se podívali na tři společnosti, které takové půjčky poskytují a patří k největším na našem trhu.

Provident

Zavedená firma, která má na našem trhu již patřičné renomé. Nevýhodou je menší pružnost, protože o půjčku nemůžete žádat online. Druhou nevýhodou může být, že peníze a uzavření smlouvy je prostřednictvím agenta, který dorazí k vám domů. Pokud jste příznivcem těchto půjček, je to přesně to pravé. Pokud však preferujete rychlost a anonymitu, budete se muset poohlédnout jinde.

Feratum

Online poskytovatel půjček, jeden z největších, který poskytuje rychle a půjčuje téměř každému, i bez doložení příjmu. Nevýhodou může být řešení první půjčky, kterou musíte vybrat na poště, čímž se opět zpomalí cesta k penězům. Vše navíc probíhá automatickou cestou a zákazník se nedovolá na žádné zákaznické centrum. Komunikace probíhá výhradně elektronickou cestou.

CreditON.cz

CreditON je poskytovatel půjček s mezinárodní účastí a představuje vcelku optimální kompromis mezi bankovní a nebankovní půjčkou. První půjčku poskytuje v rozmezí od 500 – 4000 Kč. Sice vám nepůjčí bez doložení příjmu, ale tím může být i důchod, nebo jiný pravidelný zdroj příjmu. Velkou výhodou je kvalitní zákaznický servis a převod peněz od schválení max. do hodiny na váš účet. CreditON.cz, můžete také najít u našich sousedů v Polsku a na Slovensku. Pozitivní je i eventuální možnost splátkování dlužné částky.

Závěr je tedy jednoduchý, půjčit si můžete i mimo banku, ale musíte vybírat s rozvahou a zvážit všechna pro a proti.